Nyhed
26. nov. 2009 | 14:26

Werner Herzog åbner filmskole

Excentrisk tysk filminstruktør opretter filmskole, hvor der skal undervises i kunsten at dirke låse op.
Af Niels Petersen

Ordet ”rogue” betyder slyngel eller en skurkagtig person, men det betyder også en gavtyv. Samtidig er det også navnet på Werner Herzogs nye filmskoleseminar, Rogue Film School , der slår dørene op til januar 2010 i Los Angeles.

Som navnet antyder, er ikke tale om en klassisk filmuddannelse.

Den tyske filminstruktør vil introducere de mere skurkagtige sider af filmskabelsen, såsom kunsten at dirke låse op, at forfalske dokumenter og håndtere, at folk skyder efter én.

”Rogue Film School er ikke for sarte sjæle,” lyder det advarende i oplægget til filmskolen, der afholdes som et tre dage langt seminar.

Ekstreme metoder
”Rogue Film School handler om en bestemt livsstil. Det handler om en tilstand og den begejstring, der gør film mulige,” står der videre på filmskolens hjemmeside.

Werner Herzog har noget at have det i. Den 67-årige instruktør har i sin lange karriere opnået nærmest mytologisk karakter og er kendt for sine ekstreme metoder.

Berømt – og berygtet – er hans samarbejde og konflikter med den tyske skuespiller Klaus Kinski.

Højdepunktet er Fitzcarraldo fra 1982, hvor Herzog og Kinski tog ud i den sydamerikanske jungle og med lokale arbejdere flyttede filmens kæmpemæssige skib over en bjergskråning.

Seminarer over hele verden
Der florerer mange bizarre historier om Werner Herzog.

Han spiste for eksempel sin sko efter et tabt væddemål, og han insisterede på at fortsætte et tv-interview, selvom han var blevet skudt med et luftgevær (se video nedenfor).

Den uortodokse filmskole er åben for alle, der kan betale den nette sum af 8.073 kroner, som gavtyvestudiet koster. Deltagerne har mulighed for at indsende deres egne film, og hvis Herzog finder dem gode nok, vil de blive brugt som eksempler i undervisningen.

Lignende seminarer vil blive afholdt i andre byer verden over.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko