Nyhed
27. aug. 2020 | 15:34

YouTube fjerner dobbelt så mange videoer

Foto | YouTube
Tjenesten YouTube er hjemsted for en uendelig mængde videoer i alverdens genrer, men der er også mange, som ikke er tilladt på videoplatformen.

Coronakrisen har medvirket til, at tjenesten fjerner langt flere videoer. Det har dog ikke gjort livet nemmere for rettighedshaverne af ulovligt uploadede film.

Af Nicki Bruun

For nylig kunne Filmmagasinet Ekko afsløre, at man med blot femten minutters søgning kunne finde et væld af danske og udenlandske spillefilm på YouTube.

Filmene ligger ulovligt på portalen, hvor brugerne frit kan uploade videoer uden at have rettighederne til dem.

En række danske partier mener, at YouTube svigter sit ansvar for at beskytte filmproducenternes rettigheder.

Og mens producenterne oplever en Sisyfos-agtig kamp for at få taget deres film ned fra videoplatformen, har YouTube til gengæld været særdeles effektiv til at fjerne andre slags videoer de seneste måneder.

Det oplyser tjenesten selv i en pressemeddelelse, skriver MediaWatch.

11,4 millioner videoer er blevet fjernet fra YouTube i perioden fra april til juni. Det er over dobbelt så mange som i de foregående tre måneder.

I et blogindlæg skriver YouTube, at coronakrisen har været medvirkende til stigningen i fjernede videoer.

Hvor der tidligere oftere har været mennesker, som har vurderet, om en video skal fjernes, er det arbejde den seneste tid primært blevet udført af computerprogrammer med kunstig intelligens.

Børnenes sikkerhed
Robotterne er lidt mere kategoriske i forhold til at fjerne videoer, som kan være problematiske.

En tredjedel af de fjernede videoer er strøget med henvisning til en grund, som noget uklart hedder ”børnenes sikkerhed”.

”På følsomme områder som voldelig ekstremisme og børnesikkerhed har vi valgt at skrue ned for præcisionen for at fjerne så meget indhold som muligt, der kan opfattes som voldeligt,” skriver YouTube i blogindlægget.

Det fremgår også, at den øgede indsats har ramt videoer, som er fuldt lovlige.

”Det betyder samtidig, at et større antal videoer, der ikke overtræder vores politik, er blevet fjernet,” lyder det.

De andre store syndere er, hvis videoer markeres som spam eller snyd, eller hvis de indeholder nøgenhed, sex eller vold.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko