Anmeldelser

37 - 48 ud af 2376
Cph:Dox
09. nov. 2014 | 23:28

Horse Money

Sjældent er en slumhistorie blevet fortalt så smukt og værdigt som i Pedro Costas portugisiske film, der er inspireret af den banebrydende danske fotograf Jacob Riis.

Biografanmeldelse
28. okt. 2014 | 12:38

Ida

Polske Pawel Pawlikowski har lavet en perfekt film, der rummer alle de spørgsmål, man bør overveje som menneske. Det er en af favoritterne til en Oscar. Premiere i dag.

Biografanmeldelse
23. okt. 2014 | 21:40

The Look of Silence

Opfølgeren til The Act of Killing udgraver igen rædslerne fra Indonesiens folkemord, denne gang set fra ofrenes synsvinkel. Filmen er en modig kamp for sandhed, håb og humanisme.

Biografanmeldelse
03. sep. 2014 | 14:13

Boyhood

Richard Linklater har med Boyhood skabt en filmisk milepæl, der er storslået i omfang, men intim i detaljen.

blu-ray-anmeldelse
10. aug. 2014 | 01:50

Twin Peaks – The Entire Mystery

En af årets vigtigste blu-ray-udgivelser byder på David Lynch’ surrealistiske tv-serie og prequel-spillefilmen Twin Peaks: Fire Walk With Me, der i dag står som et afgørende værk i hans karriere.

Biografanmeldelse
26. mar. 2014 | 15:32

The Grand Budapest Hotel

Lars Bukdahl gav helst seks en halv stjerne til Wes Andersons vildt flagrende epos, som hylder typografien, bagekunsten og mellemkrigstidens gode manerer.

Tv-anmeldelse
10. mar. 2014 | 20:28

True Detective – sæson 1

True Detective er en af de mest originale, mystiske og dragende krimi-serier siden Twin Peaks.

Biografanmeldelse
04. mar. 2014 | 15:08

Inside Llewyn Davis

Med sin lysende melankoli, sorte humor og sit triumferende studie
 af fiasko er Inside Llewyn Davis på top fem over Coen-brødrenes bedste film.

Biografanmeldelse
25. feb. 2014 | 19:29

Hende

Spike Jonzes futuristiske dreng-møder-robot-fortælling handler om skrøbeligheden i menneskelige relationer. Og så er det måske hans bedste film til dato.

Biografanmeldelse
04. dec. 2013 | 18:00

Adèles liv – kapitel 1 & 2

Man føler sig både kærtegnet og ramt af en syngende lussing oven på den mesterlige franske Guldpalmevinder om et lesbisk kærlighedsforhold.

Biografanmeldelse
21. aug. 2013 | 20:07

Before Midnight

Som enhver stor kærlighedsaffære bliver historien om Jesse og Celine bare mere og mere interessant og kompliceret med tiden. Before Midnight er en smuk kulmination på en historisk trilogi.

Biografanmeldelse
30. dec. 2012 | 12:54

Hushpuppy

Social tragedie som Katrina forvandles til en livsbekræftende fabel og et filmisk festfyrværkeri.

© Filmmagasinet Ekko