Anmeldelser

For tag: dokumentar
1 - 12 ud af 122
Serieanmeldelse
07. maj 2022 | 15:01

The Viking – narko­kon­gens fald

Journalists optrevling af dansk narkobarons liv har potentialet til at være en medrivende dokumentarserie, men der er blevet truffet et fatalt valg.

Tv-anmeldelse
06. maj 2022 | 08:04

Her­lufsholms hem­me­lig­he­der

Hvis ikke rektor bliver fyret på gråt papir, eller skolen simpelthen lukkes, er der noget rivravruskende galt med etikken hertillands.

Biografanmeldelse
01. maj 2022 | 16:29

Medina

Flotte koncertoptagelser og pumpende beats giver én lyst til at opleve Medina live, mens historien om mediernes behandling af popdronningen fremstår mere uforløst.

Cph:Dox 2022
22. apr. 2022 | 03:26

En dag i sommerhus

Adam Paaskes kortfilmdokumentar om danskernes sommerhusaktiviteter er lige dele humor og lise for sjælen.

Serieanmeldelse
13. apr. 2022 | 18:04

Jimmy Savile: A British Horror Story

Dokumentaren om Mr. Entertainment, der havde hele den engelske nation i sin hule hånd, er en født klassiker og et lærestykke i psykopatisk manipulation.

Tv-anmeldelse
10. apr. 2022 | 20:13

Vores liv med autisme

Dokumentarserie om skolesystemets dårlige behandling af autister må få politikerne op af stolen, men skildringen mangler selv noget empati.

Cph:Dox 2022
06. apr. 2022 | 00:09

Name of the Game

Portræt af #MeToo-skandaleramte Trond Giske rejser spørgsmålet, om den norske politiker i virkeligheden blev udsat for et politisk komplot.

Streaminganmeldelse
04. apr. 2022 | 23:13

Summer of Soul

Festival med afroamerikansk musik, der har stået i skyggen af Woodstock, bliver bragt til ære og værdighed. Men fortjente dokumentaren Oscar på bekostning af Flugt?

Biografanmeldelse
04. apr. 2022 | 16:46

Ennio Morricone – The Maestro

Enhver cineast og musikelsker bør se fængslende dokumentar om historiens måske største filmkomponist.

Cph:Dox 2022
04. apr. 2022 | 15:18

The Eclipse

Cph:Dox-vinder konfronterer det tidligere Jugoslaviens nationale traume med en stærk poesi, som de færreste film har modet til at forsøge sig med.

Cph:Dox 2022
03. apr. 2022 | 18:15

Nothing Compares

Det er gribende, når Sinéad O’Connor fortæller om at bruge musikken til at bearbejde barndommens traumer og insisterer på at være en politisk popstjerne.

Cph:Dox 2022
02. apr. 2022 | 10:03

Holidays

Via helligdage bringer dokumentar os ind på livet af den almindelige russer i et uhyggeligt regime, der selv på kvindernes internationale kampdag tæsker demonstranter.

© Filmmagasinet Ekko