Anmeldelser

For tag: dokumentar
1 - 12 ud af 75
Biografanmeldelse
20. juli 2021 | 11:19

Billie

Ramsaltet portræt af den gudbenådede, men samspilsramte sanger Billie Holliday, hvis mest selvfornedrende sange næppe ville kunne spilles i dag.

Serieanmeldelse
30. juni 2021 | 11:21

Ef­ter­sko­len

Sjældent har en serie indfanget ungdommens komplekse følelser med så ligefrem, loyal og intenst intim public service.

Streaminganmeldelse
10. maj 2021 | 18:05

The Crime of the Century

Alex Gibney opruller USA’s opioidkrise og udstiller både medicinalindustrien og myndighedernes svigt i rystende dokumentar.

Cph:Dox 2021
03. maj 2021 | 18:10

Passion

Fordomme smadres i Maja Borgs dokumentar om sin omgangskreds af lak- og læder-venner, der kan kærtegne hinanden med vold og hele psykiske ar med fysiske.

Cph:Dox 2021
02. maj 2021 | 12:41

The Last Shelter

Vinderen af hovedprisen på Cph:Dox er en sanselig dokumentar om afrikanske migranter med faretruende optagelser fra Sahara som bagtæppe.

Cph:Dox 2021
01. maj 2021 | 19:47

A Man and a Camera

Hvad sker der, når en fremmed mand banker på folks dør og stikker et kamera op i hovedet på dem? Genial dokumentarfilm hylder gæstfriheden.

Cph:Dox 2021
29. apr. 2021 | 16:30

Solutions

I lovligt kalejdoskopisk dokumentar følger Pernille Rose Grønkjær forskere, der på ti dage forsøger at løse klodens største problemer.

Biografanmeldelse
29. apr. 2021 | 12:54

Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band

Dokumentar om The Band er et uomgængeligt, fascinerende og rørende vidnesbyrd om rockmusikkens historie.

Cph:Dox 2021
27. apr. 2021 | 06:39

For Lucio

Tidsbilledet af efterkrigstidens Italien er betagende, men portrættet af den italienske sanger Lucio Dalla mislykkes.

Cph:Dox 2021
26. apr. 2021 | 15:40

Antigone, How Dare We!

Filosoffen Žižeks magtanalyse med udgangspunkt i den græske tragedie bliver endnu skarpere, når den står i kontrast til det veritable freakshow, den leveres i.

Cph:Dox 2021
24. apr. 2021 | 08:59

My Psy­che­del­ic Love Story

Dokumentarmesteren Errol Morris’ film om lsd-kongen Timothy Leary er interessant, men kommer ikke i dybden med hans projekt.

Cph:Dox 2021
23. apr. 2021 | 16:13

Lost Boys

I et helvedeshul af sex og hårde stoffer i Sydøstasien udfolder dokumentar tre finske mænds deroute, der har samme fascinationskraft som et biluheld.

© Filmmagasinet Ekko