Biografanmeldelse
01. maj 2019 | 18:50

Long Shot

Foto | Philippe Bossé
Journalisten Fred Flarsky (Seth Rogen) får arbejde på udenrigsministeren Charlotte Fields (Charlize Theron) præsidentkampagne, og de to begynder at hygge sig meget sammen.

Handlingen er urealistisk, men med charme, komik og to verdensstjerner i hopla underholder Hollywood fra det romantiske hjørne.

Af Astrid Maan Thomsen

Når Hollywoods alenlange distribution af romcoms – også kendt som romantiske komedier – ofte er mere skidt end kanel, så er forventningerne til Long Shot ikke særligt høje. 

Vi kender formularen. Ja, faktisk er det muligt at forudsige hele filmens handling, før den overhovedet er begyndt. Men hvad man ikke kan forudsige er måden, hvorpå humoren vil blive fortalt. 

Den arbejdsløse journalist Fred Flarsky møder ved et tilfælde den amerikanske udenrigsminister Charlotte Field. Men for Fred er hun ikke kun udenrigsminister, men også hans gamle babysitter. 

De ender med at arbejde sammen, da Charlotte gerne vil stille op til det kommende præsidentvalg. Men under forberedelserne til kampagnen forelsker hun sig naturligvis i den hashrygende og anderledes Fred.

Det er nu op til Charlotte at vælge mellem sit pletfrie image og den spirende kærlighed.

Filmens to hovedroller spilles af det umage par, Charlize Theron og Seth Rogen. Sidstnævnte er kendt for at være en cannabis-connoisseur, og der er ofte referencer til stoffet i hans film. Tænk bare på Knocked Up, Pineapple Express og Sausage Party.

Selvfølgelig får vi også serveret en længere scene fyldt med hallucinerende stoffer i Long Shot, hvor yndefulde Charlotte redder dagen med solbriller og en overtræt hjerne.

Charlize Theron kan også være grim og alvorlig (Monster), og i Long Shot forstår hun kunsten at være morsom uden at overdrive. Selv om hun på en måde er overkvalificeret, vinder hun tilskuerens hjerte takket være sin charme og komiske timing.

Det er takket være Charlize Therons både følsomme og stærke skuespil, at man tror på romancen mellem den smukke og magtfulde politikerkvinde og den hashrygende og stilløse journalist.

Vi oplever Charlottes frustration over sit arbejde og de begrænsninger, det har for hendes private liv. For selvfølgelig giver det problemer, at hun er sammen med én som Fred, og selvfølgelig bliver problemerne løst.

Charlotte fremstår nærmest endnu mere uerfaren end Donald Trump, så det er en film, der gerne smører tykt på. Ligesom man godt kan løfte øjenbrynene af, at Charlotte foretrækker Fred på bekostning af Alexander Skarsgårds statsminister. Men Charlotte sender nogle blikke til Fred, så man ikke kan undgå at føle, at hun bare har lyst til at kaste sig over ham.

Men også Seth Rogen er troværdig og charmerende som den politiske journalist, der kan virke lidt for glad for sine egne meninger. Især scenen, hvor Fred ”hygger” sig med en flok nynazister, rammer plet.

Filmen tager os verden rundt og sætter hovedpersonerne i uventede situationer – lige fra en middag med de svenske kongelige til en dramatisk bombesituation.

Long Shot er blevet kaldt en omvendt Pretty Woman. Det er måske at trække den for vidt, men man er i et fornøjeligt selskab med to veloplagte stjerner. Noget, man ikke altid kan forvente fra Hollywoods romantiske hjørne.

Trailer: Long Shot

Kommentarer

Titel:
Long Shot

Land:
USA

År:
2019

Instruktør:
Jonathan Levine

Manuskript:
Dan Sterling, Liz Hannah

Medvirkende:
Seth Rogen, Charlize Theron, Alexander Skarsgård, Andy Serkis, O'Shea Jackson Jr., Randall Park

Spilletid:
125 minutter

Aldersgrænse:
Tilladt for børn over 11 år

Premiere:
2. maj

© Filmmagasinet Ekko