Serieanmeldelse
06. nov. 2019 | 07:13

The Morning Show

Foto | Hilary Bronwyn Gayle
Alex Levy (Jennifer Aniston) og Mitch Kessler (Steve Carell) har i femten år domineret den amerikanske tv-morgenfladen, men det ændrer sig, da han bliver anklaget for seksuelle krænkelser.

Dramaserie om arbejdet på en nyhedsstation er solid underholdning, som rammer tidsånden med udforskning af magtmisbrug, #MeToo og troværdig journalistik.

Af Patricia Smollerup

Tiderne skifter. 

Journalistikkens rolle er udfordret i en digital hverdag, hvor der konstant kæmpes om publikums tid og opmærksomhed. Samtidig har sociale medier dannet grobund for #MeToo-bølgen, som har startet et opgør med eksisterende magtstrukturer i det mandsdominerede samfund. 

I denne virkelighed kommer den nye streamingtjeneste Apple TV+ med nyhedsdramaet The Morning Show

Det succesfulde værtspar Alex Levy og Mitch Kessler har domineret morgennyhederne på den fiktive tv-station UBA de seneste femten år. 

Men da Mitch rammes af anklager om seksuelle krænkelser på arbejdspladsen, bliver han øjeblikkeligt fyret af tv-selskabet, som forsøger at vaske deres hænder. Hvordan kommer tv-holdet igennem den skandale, og hvilken påvirkning har det på hans mangeårige medvært Alex, som står midt i en kontraktforhandling? 

Måske er det faktisk tid til lidt fornyelse. 

Fornyelsen kommer i form af den passionerede og samfundskritiske feltkorrespondent Bradley Jackson. 

Man skulle tro, at Apple TV+ med en tjekliste i hånden er gået direkte efter at ramme tidsånden med aktuelle emner. Stærke kvindelige hovedroller – tjek. En kommentar til #MeToo-debatten – tjek. Og fokus på journalistikkens rolle og udfordringer – tjek. 

Ligesom Aaron Sorkins The Newsroom tager The Morning Show fat i journalistikken rolle, værdier og udfordringer i et landskab, hvor nyhedsmedierne og folkets syn på journalistik konstant ændrer sig. 

Alex og Bradley går i clinch med hinanden i et nyhedsindslag, som diskuterer gennemsigtighed i journalistik, neutralitet og et befolkningsønske om at se troværdige mennesker levere nyhederne. 

Dog skøjtes der lovligt hurtigt hen over de interessante diskussioner. Til gengæld disker serien op med et stjernespækket cast.

Jennifer Aniston udstråler en kold facade som studieværten Alex, der professionelt leverer nyhederne. Hun er svær at greje og lader aldrig seere eller kollegaer komme ind på livet af sig. Men så snart kameraerne er slukket, og hun er alene i gaderoben, bryder hun sammen som et nervevrag.

Desværre er der ikke mange nuancer i Jennifer Anistons udtryk. Hun spiller konstant i en vekselvirkning mellem at være følelseskold og på sammenbruddets rand, men det giver ikke en dybere forståelse af hende som menneske.

Derimod liver serien op, så snart Reese Witherspoon træder ind som Bradley. Feltkorrespondenten går viralt, da hun verbalt overfalder en aggressiv demonstrant ved en kulminedemonstration og krydsforhører ham om, hvor meget han egentlig ved om emnet.

Hun er træt af doven journalistik, og det er underholdende, når hun med sin konfronterende attitude leverer kant, skarphed og uden filter siger sin mening.

Gennem Steve Carells rolle som Mitch får serien indkapslet forskellige elementer og nuancer af #MeToo-debatten.

Mitch har levet som kongen af morgennyhederne og nydt godt af sin position på toppen af magthierarkiet. Men hans tid er ovre, og det er tydeligt, at han har svært ved at indse konsekvenserne. Samtidig er det interessant, hvordan folkedomstolens korsfæstelse får både tv-selskabet og hans mangeårige kollega til at tage afstand uden overhovedet at høre hans side af historien.

Men Mitch er et dumt svin.

Da han bliver kaldt for voldtægtsmand af en tilfældig kvinde på gaden, råber han vredt tilbage, at det ikke engang er det, han er anklaget for. Det er seksuel krænkelse!

Det er nærmest morsomt at følge, hvordan Mitch klamrer sig til argumenter, der er blevet brugt som kritik af #MeToo-bevægelsen. Han betragter sig selv som en stakkel, der uretmæssigt bliver dømt på lige fod med de alvorlige tilfælde af overgreb.

Efter tre afsnit inde må man konstatere, at The Morning Show er kommet ganske underholdende fra start.

Trailer: The Morning Show

Kommentarer

Titel:
The Morning Show

Sæson:
1

Land:
USA

År:
2019

Serieskaber:
Kerry Ehrin, Jay Carson

Medvirkende:
Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Billy Crudup

Spilletid:
Ti afsnit af 60 minutter

Anmeldelse:
Tre afsnit

Premiere:
1. november på Apple TV+

© Filmmagasinet Ekko