Serieanmeldelse
23. dec. 2021 | 07:24

The Sex Lives of College Girls

Foto | David Giesbrecht
Fire unge kvinder møder hinanden og bliver venner på universitetet, hvor de udforsker deres sexliv ved at tage til fest, hvor man må have alt andet end tøj på.

Amerikansk serie skildrer tilværelsen og sexlivet for fire kvindelige universitetsstuderende med en humor, der er konstant overraskende.

Af Frida Marie Damsgaard

Universitets-livet reduceres ofte til intro eller outro i den amerikanske filmverden. Fra dimissionen og ind i den færdiguddannedes famlende første sommer. Eller den sidste summende forventningsfulde sommer i hjembyen før første semester i den fagre nye verden. 

The Sex Lives of College Girls kaster sig over mellemrummet mellem de to og giver universitetets ellers eksklusive verden en afvæbnende tilgængelighed.

Fire unge kvinder placeres tilfældigt sammen på et kollegieværelse, og venskabet blandt de fire indtræffer selvsagt. Det samme gør deres nye, frimodige sexliv som amerikanske universitetsstuderende. 

I et yderst letbenet tempo udfolder studielivet sig for de fire med hver deres genkendelige opdagelser, udfordringer og lærestrege. 

Bela, hvis slagfærdige replikker er seriens sjoveste, stråler af frejdigt gåpåmod. Hun er færdig med at være den asketiske nørd, der indynder sig hos de ambitiøse, indiske forældre. Ude af reden er hun opsat på at nyde friheden. 

Amrit Kaur gløder af charme i rollen som den bramfri og selvudnævnt sexpositive kvinde. Og begæret efter trimmede torsoer overgås kun af Belas interesse for komik og forsøg på at blive optaget i skolens karrierekanon af en skriveklub. 

Men det viser sig hurtigt, at komikerdrømmen må udfolde sig i en industri domineret af magtmisbrug, #MeToo-situationer og selvretfærdige mænd.

Kimberly (Pauline Chalamet, som er Timothée Chalamets oversete søster) gør sig meget elskværdig som den flittige og lidt kiksede landsbypige. Hjemme var hun klassens mønsterelev, men i universitetsmiljøet er hun både akademisk, økonomisk og socialt bagud.

I et forsøg på at indhente sine medstuderende opsøger Kimberly en slags opgraderet Jordan Catalano fra My So-Called Life. Han har både ”beauty and brains”, men er også fatalt forførende.

Kimberly opdager god sex og dens kontante okkupering af hjernen. Så hun flyder kun længere væk fra tolvtallerne.

Værelseskammerater Whitney og Leighton, der begge holder deres sexliv hemmeligt, giver tørt modspil til Bela og Kimberlys rodede begejstring. 

Fodboldstjerneskuddet Whitney er viljestærk og indleder en affære med sin fodboldtræner. Den polerede og plaidbærende rigmandsdatter Leighton er ved første møde en særligt teflonbelagt afart af Regina George fra Mean Girls, men homoseksuel på meget hemmelig vis. 

Serien balancerer sikkert mellem tunghed og lethed, drama og komedie. 

Kvinderne er til alt-andet-end-tøj-på-fest, og hvis fortællingerne ikke er overrumplende uforudsigelige, er seriens glødende humor til gengæld konstant overraskende. ”Sexede drenge skriver ikke dagbog. De lader bare deres tanker falme væk. Det er det, der gør dem sexede,” konstaterer Kimberlys medstuderende. 

Men der mærkes også et tryk af høje forventninger hos de fire studerende, særligt fra forældrene, og serien byder på en virkelighedsnær undersøgelse af klasse, kapital og privilegier. 

The Sex Lives of College Girls er skabt og skrevet af Mindy Kaling. Serien har tonen, tempoet og humoren tilfælles med Kalings tidligere serie Never Have I Ever, hvis hovedperson deler skæbne med Bela som den liderlige og efterhånden meget utålmodige nørd. 

Der er lyst og vilje i Kalings nye serie, men der er også store skuffelser og livslektioner. Første skoledags blåøjethed falmer, og tyvernes dannende desillusion træder i stedet. 

Mændene med de flotte maver lyver, svigter og sårer. Og nogle gange sidder den forbandede heterokvinde tilbage med knust hjerte og en insisterende urinvejsinfektion. 

Whitneys træner går ikke fra sin kone som lovet, Kimberlys barndomskæreste tager hendes blomst for morgenen efter at slå op og vistnok også stjæle hendes deodorant som en meget pinlig prik over i’et. 

De fire værelseskammerater famler sig frem i grænselandet mellem teenager og voksen. De gemmer på hemmeligheder, men serien insisterer på sandhedens forløsning – og grinets. 

På trods af titlen er det ikke sex, men venskabets vigtige sparring og solidaritet, som er seriens kerne.

Trailer: The Sex Lives of College Girls

Kommentarer

Titel:
The Sex Lives of College Girls

Land:
USA

År:
2021

Serieskaber:
Mindy Kaling, Justin Noble

Medvirkende:
Pauline Chalamet, Amrit Kaur, Reneé Rapp, Alyah Chanelle Scott

Spilletid:
Ti afsnit af cirka 30 minutter

Anmeldelse:
Ti afsnit

Premiere:
18. november på HBO Max

© Filmmagasinet Ekko