Nyhed
30. juli 2021 | 13:24 - Opdateret 31. juli 2021 | 23:50

Albert Dyrlund er død

Foto | uoplyst
Albert Dyrlund (tv.) og Marcuz Jess Petersen i familiefilmen Team Albert, der havde premiere i 2018.

Den kendte youtuber og skuespiller fra familiefilmen Team Albert er død i en ulykke i Italien, hvor han optog en video. Han blev 22 år. 

Af Claus Christensen

Albert Dyrlund er død i en alder af bare 22 år.

Hans familie oplyser til Ekstra Bladet, at youtuberen omkom onsdag den 28. juli i en ulykke i Italien. Han var i gang med at optage en video til sin populære YouTube-kanal, da han faldt ud over en skrænt.

”Familien er i dyb sorg, men jeg vil gerne have at hans fans får det at vide,” siger hans Vibe Jensen til Ekstra Bladet.

Albert Dyrlund var sammen med en dansker og den amerikanske youtuber Tucker Doss, da ulykken indtraf på vandreruten Forcella Pana omkring Val Gardena i Sydtyrol.

Tucker Doss er kendt for sine eventyrlystne vanvidsvideoer, hvor han ofte udsætter sig selv for halsbrækkende prøvelser for at underholde sine 377.000 følgere. Som når han står ude på vingen af et propelfly eller cykler langs en rille på en Arizone-bjergside i videoen Riding The World's DEADLIEST Bike Trail!

Tucker Doss fortæller til Ekstra Bladet, at de tre fyre tog til udsigtspunktet Sedeca. De trodsede en afspærring og kom helt op på toppen af bjerget – et område, som ellers er forbeholdt bjergbestigere.

Dyrlund filmede sig selv med en tripod tæt på kanten af klippen. Pludselig gled han ned ad græsset og ud over kanten. Han styrtede 200 meter, og da redningshelikopteren ankom, blev han erklæret for død.

Hyldest til dansk sommer
Albert Dyrlund var en af landets førende youtubere. Hans YouTube-kanal har 169.000 følgere.

Han har medvirket i X Factor som en del af duoen Novopleco gog er kendt for numre som Emoji, Hellerup-dreng, Ulla og Tøffelhelt. For en måned siden lagde han musikvideoen SOMMER op sin kanal, hvor den har fået 134.00 visninger.

”Jeg er tilbage med dansk popmusik. For at være helt ærlig så har det sgu nok været nogle lorte år for mig under corona. Og nok for alle egentligt,” skriver han under videoen og fortsætter:

”Derfor tror jeg det er ekstra vigtigt lige at stoppe op og huske på, nu er det sgu snart overstået. Nu kommer noget af det, vi værdsætter allermest. Sommeren. Så lad os nu stå sammen og nyde sommeren, for der er intet mere smukt end en dansk sommer.”

På visit i filmbranchen
Albert Dyrlund forlod 1. g for at koncentere om at lave videoer, og hans succes på de sociale medier blev bemærket af den etablerede filmbranche.

Producenten Regner Grasten headhuntede så at sige youtuberen, og det endte med at blive til familiefilmen Team Albert i 2018.

Filmen handler om en ung mand, der gerne vil underholde hele verden på YouTube, men kommer i kløerne på en kynisk forretningsmand. Den blev dog hverken en succes ved billetlugerne eller hos kritikerne. 

”Forældre vil måske ånde lettet op over, at en film om og med en YouTube-stjerne er så harmløs og bare handler om venskab og ungdommelig kærlighed,” skrev Ekkos Ida Rud og kaldte filmen for en kommerciel spekulation.

”Hvorfor tager den ikke et større livtag med, hvad det vil sige at være YouTube-stjerne? Svaret er, at Team Albert selv forsøger at profitere på det. Forhåbentligt vil Albert bruge sit talent bedre i fremtiden.”

Mere og mere ekstremt
Albert Dyrlund medvirker også i den udskældte tv-serie GG Horsens, men YouTube var og blev hans medie.

Hans videoer er præget af eventyrlyst, men har også noget Jackass-agtigt over sig. Grænser afprøves, som man kan se i en rejsevideo fra Thailand. I andre videoer slikker han hundelorte og kaster sig ud i diverse excesser.

Senere har Dyrlund forklaret, at der var tale om mediestunts. Han ville vise, at han ikke længere var et barn og nu henvendte sig til en målgruppe, der matchede hans egen alder.

Som andre youtubere og influencere havde Dyrlund svært ved at videreføre internetsuccesen til en mere traditionel og økonomisk tryg karriere.

Samtidig kæmpede han med internettets nådesløse efterspørgsel på mere og mere ekstremt indhold. I et univers, hvor antallet af følgere og visninger er Gud, er det umuligt at holde sig på toppen, hvis man ikke hele tiden er i stand til at overgå sig selv.

Og i modsætning til den etablerede film- og tv-branche er der ingen sikkerhedskrav i forbindelse med optagelser.

Fie Laursen – en anden dansk YouTube-pioner, der ikke har formået at skabe sig en karriere uden for some-verdenen – har lagt et videoklip op på TikTok og Instagram, hvor hun ligger i armene på sin kollega og har en hyggelig stund.

”Albert. Mit hjerte kan ikke bære det … Hvil i fred, min skøre ven,” skriver hun i ledsageteksten på TikTok.

Trailer: Team Albert

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko