Nyhed
17. dec. 2020 | 21:25

Ali Abbasi laver film om Hamlet

Foto | Sarajevo Film Festival
Ali Abbasi rejste først fra Iran til Sverige for at studere arkitektur, men endte med i 2011 at blive uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole.

”Shakespeare kommer til at vende sig i sin grav,” siger den dansk-iranske instruktør, som lader Noomi Rapace spille titelrollen i en vild og blodig udgave af det velkendte drama.

Af Nicki Bruun

Ali Abbasi fik et internationalt gennembrud, da hans eventyrlige drama Grænse i 2018 vandt en pris på Cannes-festivalen.

Nu er instruktøren, der kom til Danmark fra Iran og blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2011, klar med sin næste film.

Og det er noget af et projekt!

Abbasi giver sig nemlig i kast med en af de største og mest velkendte dramaer nogensinde. Han skal lave en ny udgave af den mange gange filmatiserede historie om den danske prins Hamlet, som William Shakespeare skrev et skuespil om i 1603.

Det oplyser førende amerikanske medier, som også kan afsløre, at Hamlet i Abbasis udgave skifter køn. Titelrollen skal spilles af svenske Noomi Rapace, der slog igennem i Mænd der hader kvinder og siden har skabt en karriere i Hollywood med film som Prometheus.

”Shakespeare stjal historien om Hamlet fra os,” siger 39-årige Ali Abbasi ifølge Deadline Hollywood.

”Nu er det på tide, at vi tager den tilbage og laver en udgave så vild og blodig, at han kommer til at vende sig i sin grav. Lad os gøre Hamlet stor igen!”

Hot islænding
Den kommende udgave af Hamlet bliver produceret af Meta Film, der også stod bag Grænse.

Den skrev Ali Abbasi i samarbejde med forfatteren bag romanforlægget, John Ajvide Lindqvist, og svenske Isabella Eklöf, der ligesom Abbasi er uddannet fra Den Danske Filmskole og selv debuterede med den kritikerroste Holiday.

Historien om Hamlet skriver Ali Abbasi sammen med den islandske forfatter og lyriker Sjón. Han blev i 2001 Oscar-nomineret for bedste sang med I’ve Seen It All fra Dancer in the Dark. Sangen blev skrevet i samarbejdet med instruktør Lars von Trier og hovedrolleindehaver Björk.

Sjón er et særdeles hot navn på den internationale filmscene lige nu. Islændingen har skrevet manuskriptet til det kommende, stjernespækkede vikingedrama The Northman sammen med det amerikanske instruktør-stjerneskud Robert Eggers, der står bag gyser-perlerne The Lighthouse og The Witch.

Optagelserne til Abbasis Hamlet-film starter ifølge de internationale medier først i efteråret 2021, så vi kommer nok til at vente noget, før filmen får premiere.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko