Nyhed
20. juli 2020 | 14:28 - Opdateret 20. juli 2020 | 18:09

Asiatisk zombiefilm hjælper biografer

Foto | RedPeter Film
Det er vildt og blodigt, når hurtige zombier indtager verden i den sydkoreanske actiongyser Peninsula.

Opfølgeren til gysersuccesen Train to Busan får snart premiere i Danmark og har succes på hjemmemarkedet, der ligesom resten af verden skriger på nye film.

Af Nicki Bruun

”Med samfundskritisk satire hører actiongyseren til årtiets bedste zombiefilm.”

Sådan skrev Ekkos anmelder i 2016 stærkt begejstret om sydkoreanske Train to Busan, som også chefredaktøren havde kastet sin kærlighed på ved verdenspremieren i Cannes.

Ligesom Thomas Vinterbergs Druk skulle zombiefilmens opfølger – Peninsula – have haft verdenspremiere på årets Cannes-festival, hvor den efter aflysningen har fået et såkaldt stempel.

Nu har filmen fået premiere i en række asiatiske lande, hvor den ifølge branchemediet Variety har indtjent 138 millioner kroner hen over åbningsweekenden.

Peninsula får premiere i 31 danske biografer den 30. juli. På premieredagen kan man se Train to Busan og Peninsula samme aften ved et arrangement, som Copenhagen Asian Film Festival afholder i Big Bio Nordhavn i København.

Her bliver der også serveret både koreansk mad og drikke.

Hurtige zombier
Train to Busan
foregår i en verden, der er blevet indtaget af en flok blodstørstige og atypisk hurtige zombier. Det er debutspillefilmen af Yeon Sang-ho, der tidligere stod bag animation-zombiefilmen Seoul Station og fortsætter historien i Peninsula.

Train to Busan blev en massiv succes i hjemlandet. Ifølge mediet BoxOfficeMojo indtjente filmen globalt omkring 618 millioner kroner.

Opfølgeren til gysersuccesen Train to Busan får snart premiere i Danmark og har succes på hjemmemarkedet, der ligesom resten af verden skriger på nye film.

I Danmark blev Train to Busan dog kun set af 2.705 tilskuere.

Hæmmet af restriktioner
Peninsula har sat sig fuldstændigt på biografmarkedet i Sydkorea, Taiwan, Malaysia, Singapore og Vietnam, men det bliver formentlig svært at nå de samme imponerende højder som etteren.

I de lande er der nemlig restriktioner på antallet af biografgængere, ligesom det stadig er tilfældet i Danmark. Andre steder i verden – for eksempel den amerikanske stat Californien – holder biograferne helt lukket på grund af coronavirus.

Derfor er store blockbusters som Christopher Nolans Tenet og Disneys live-filmatisering Mulan blevet udskudt til august, men det er meget muligt, at de vil blive yderligere udsat.

Trailer: Peninsula

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko