Nyhed
23. feb. 2017 | 12:57

Aske Bang debuterer med spillefilm

Foto | Rolf Konow
Aske Bangs nye kortfilm er nomineret til en Oscar på søndag. I efteråret vandt han Publikum Prisen ved Ekko Shortlist Awards for Den fremmede, som er hans afgangsfilm på Filmskolen.

Stortalentets drøm ser endelig ud til at gå i opfyldelse, mens hans Oscar-nominerede kortfilm Silent Nights kan streames og vises i tv søndag aften.

Af Nicki Bruun

Aske Bang er lige nu i Hollywood, hvor han på søndag skal konkurrere om at vinde en Oscar for sin kortfilm Silent Nights.

Da vi snakkede med det 28-årige stortalent for en måned siden, fortalte han, at Oscar-nomineringen forhåbentlig kunne være et skridt på vejen mod større ting.

”Jeg har altid drømt om at lave film og kunne leve af det. Så det kan forhåbentlig hjælpe mig videre til at lave min første spillefilm snart,” sagde Aske Bang, der vandt Publikum Prisen ved Ekko Shortlist Awards 2016 for en anden kortfilm, Den fremmede (se den på Ekko Shortlist).

Men allerede et par dage inden filmverdens største prisuddeling er drømmen gået i opfyldelse. I en pressemeddelelse er det blevet offentliggjort, at Aske Bang spillefilmdebuterer senere i år med Døden kører Audi.

Det er en filmatisering af Kristian Bang Foss’ bog fra 2012, som handler om handicaphjælperen Asger, der tager den kronisk syge Waldemar med til Marokko. Aske Bang har fået idéen til filmen sammen med sin far, manuskriptforfatter Ib Kastrup (Hvidstengruppen).

Spring på projektet!
Aske Bangs drøm bliver realiseret med støtte fra Zentropa, Nordisk Film Distribution og TV 2.

Projektet har tidligere søgt om støtte på Det Danske Filminstitut, hvor det blev afvist. Jonas Bagger, producer hos Zentropa, håber dog, at Filminstituttet ombestemmer sig.

”Er der én ung instruktør, der kan løfte dansk film både i forhold til publikum og at fremme filmkunsten, er det Aske. Han er altid nummer ét på Filmmagasinet Ekkos publikums-hitlister, når en af hans kortfilm vises – og nu er han repræsentant for Danmark i Los Angeles. Vi håber selvfølgelig stadig meget, at Det Danske Filminstitut har lyst til og mulighed for at springe på dette gode projekt!” udtaler Bagger i pressemeddelelsen.

Tilbage i 2015 pegede Ekko på Aske Bang som et af de talenter i dansk film, der burde få chancen for at instruere en spillefilm.

Se Oscar-film på tv
Før spillefilmprojektet kan gå videre, har Aske Bang dog først et Oscar-show søndag nat dansk tid.

Silent Nights handler om et kærlighedsforhold mellem immigranten Kwame og Inger, der er frivillig på et herberg.

Den 30 minutter lange film kan streames lige nu på tjenesten TV 2 Play, og den bliver vist på TV 2 søndag aften kl. 23.15 som optakt til kanalens live-dækning af nattens 89. Oscar-uddeling.

Trailer: Silent Nights

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko