Nyhed
24. nov. 2016 | 11:53

Aske Bang i spil til Oscar

Foto | Rolf Konow
I Aske Bangs kortfilm Silent Nights møder og forelsker Inger (Malene Beltoft) sig i den illegale immigrant Kwame (Prince Yaw Appiah), som dog har en familie at forsørge hjemme i Ghana.

Instruktøren, der på lørdag kan vinde Publikum Prisen ved Ekko Shortlist Awards, er stærkt med i opløbet om en Oscar-statuette i 2017.

Af Nicki Bruun

Forleden kunne vi vise en fantastisk stem-på-mig-video (se nederst i artiklen), hvor en forhutlet, langskægget Aske Bang grædende og til tonerne af R.E.M.’s Everybody Hurts er gået fra at være filminstruktør til Hus Forbi-sælger.

Men han lyser op i et kæmpe smil, da han får at vide, at hans afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, Den fremmede, er nomineret til Publikum Prisen og Shortlist Prisen ved Ekko Shortlist Awards 2016 på lørdag.

Nu får Aske Bang mere at glæde sig over.

Hans nye kortfilm, Silent Nights, der endnu ikke har haft dansk premiere, er nemlig blevet udvalgt blandt ti titler, som kan vinde en Oscar for bedste kortfilm.

Akademiets udvalg skal nu udpege mellem tre og fem film i den gruppe, som skal dyste i kortfilmkategorien til den mest prestigiøse prisuddeling i filmverden.

Fostrer nye talenter
Silent Nights
handler om Inger (Malene Beltoft), der forelsker sig i den illegale immigrant Kwame (Prince Yaw Appiah) på det herberg, hvor hun arbejder frivilligt.

Men han har en familie hjemme i Ghana, som han bliver nødt til at forsørge. Det gør han ved at stjæle fra herberget, mens Inger er overbevist om hans uskyld.

Filmen er Aske Bangs første siden hans afgangsfilm fra Filmskolen, Den fremmede, og den fortsætter således tematikken med kulturmøder- og sammenstød.

Som det fremgår af hans stem-på-mig-video, har Bang fået afslag på støtte fra Det Danske Filminstitut og Filmværkstedet. Filmen er derfor produceret uafhængigt af M&M Productions, der hele fire gange har vundet en Oscar for bedste kortfilm, blandt andet for Anders Thomas Jensens Valgaften og Anders Walters Helium.

Producent Kim Magnusson udtaler i en pressemeddelelse:

”Det er fantastisk, at vi igen er blevet shortlistet. Jeg har hele tiden troet på Askes talent, og dette beviser, at vores plan om at fostre nye talenter har givet afkast.”

Kongen af Shortlist
Med to film i top 5 på All Time Shortlist er det ikke uden grund, at Aske Bang har fået prædikatet ”kongen af Ekko Shortlist”.

Som den eneste instruktør har han to film på top 5. Helt oppe på andenpladsen ligger Den fremmede, hvor thai-kvinden Lucy flytter ind i den hashafhængige Tommys lejlighed.

Og på femtepladsen ligger hans Ladyboy om den transkønnede Kristian, der bor hjemme hos sin mor, men bliver fordrevet, da hun møder en ny mand.

Filmen var nomineret for fire priser til Ekko Shortlist Awards 2014 og vandt for bedste fiktion.

Nomineringerne til Oscar-festen bliver annonceret den 24. januar 2017.

Stem-på-mig-video: Aske Bang

Kommentarer

Aske Bang

Dansk filminstruktør og skuespiller.

Uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i 2015.

Har adskillige film på Ekko Shortlist, herunder to i top 5, Den fremmede og Ladyboy.

Vandt for bedste fiktion med Ladyboy til Ekko Shortlist Awards 2014.

Er nomineret for Shortlist Prisen og Publikum Prisen til Ekko Shortlist Awards 2016 på lørdag den 26. november. Køb billet her.

© Filmmagasinet Ekko