Fotoreportage
10. apr. 2019 | 12:57

Bedste skud fra årets filmfest

Foto | Daniel Hjorth
Det blev en festlig aften, hvor etablerede filmfolk og store talenter mødte hinanden, da Ekko Shortlist Awards 2018 løb af stablen.

Se de bedste billeder fra Ekko Shortlist Awards 2018, hvor store stjerner og talentfulde filmfolk sammen fejrede danske kortfilm ved en festlig prisuddeling.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Vi er så småt gået i gang med at forberede Ekko Shortlist Awards 2019, der finder sted fredag den 29. november i Bremen Teater i København.

Det er en god anledning til at se tilbage på sidste års store filmfest.

Anders Lund Madsen var vært for anden gang og for fjerde gang lagde Bremen Teater hus til femte udgave af festlighederne.

Vores fotograf Daniel Hjorth knipsede løs på aftenen. Fotoreportagen viser stemningen ved en prisuddeling, hvor kendte jurymedlemmer og prisoverrækkere som Ditte Hansen, Mia Lyhne og Michael Noer hylder nogle af de største filmtalenter i Danmark.

 

Ekko Shortlist Awards bliver for fjerde gang afholdt i Bremen Teater i København, hvor et forventningsfuldt publikum er ved at gøre sig klar til en festlig aften i kortfilmens tegn.

 

Jurymedlem og filmskaber Ditte Hansen får inden prisuddelingen et shot og bliver interviewet af B.T.’s udsendte på den røde løber.

 

Showet bliver sparket i gang med et munkekor, der brummer tonerne fra Rumrejsen år 2001 tilsat Darth Vader-temaet fra Star Wars.

 

Til stor applaus træder værten Anders Lund Madsen ind på scenen iført præsteklæder. Han lover alle i salen syndsforladelse, før aftenen er omme.

 

Det særlige ved årets prisfest er, at alle vinderne kommer en tur i skriftestolen, hvor de skal bekende deres synder for Anders Lund Madsen. Her er det vinderne af scenografi-prisen, Kirstine Auener og Amalie Skovhus Petersen, der har skabt et uforglemmeligt univers i Om en måned.

 

Tone Ottilie, den store vinder af Shortlist Prisen 2017, går på scenen for at overrække prisen for bedste fotografering og fortæller en sjov anekdote fra en af sine egne filmoptagelser.

 

Skuespillerne Rudi Køhnke og Julie Christiansen overrækker prisen for bedste mandlige skuespiller. Aftenens største jubelbrøl blev målt, da de kaldte det ubeskrevne talent, Abdel Mustafa fra Min fjendes bror, op på scenen.

 

Den sympatiske skuespiller Thomas Ernst har taget turen fra New York, og han får fuld valuta for billetten, da han sammen med Sebastian Bull Sarning og Thomas Nyhus vinder Publikum Prisen for sin instruktørdebut Simon G.H.

 

Fotografen Kristoffer Engholm Aabo er kreativ – også med sin påklædning. Det viste han i 2017, da han iført et blomstret jakkesæt vandt prisen for bedste fotografering. I år ankommer han til den røde løber i et jakkesæt og en gennemsigtig undertrøje, der er lige så fræk som hans billeder i Fucking lejemordere i telefonbogen!

 

Showet byder på flere overraskelser, for eksempel da Linda Andrews og en række andre sangere pludselig rejser sig op fra deres stolesæde og fuld af girl power synger ”Hey Sister, Soul Sister”.

 

Vikings-stjernen Alexander Høgh Andersen (tv.), der sammen med blandt andet Mikkel Hjort Pedersen (th.) vandt Publikum Prisen i 2017 for Koldt på toppen, er kommet igen for at uddele årets pris i samme kategori.

 

Det absurd-komiske drama Om en måned bliver en af de store vindere ved Ekko Shortlist Awards 2018. Instruktør Jonas Kærup Hjort fejrer prisen for bedste fiktion ved at takke Christina Rosendahl for et filmafslag, der gav ham blod på tanden.

 

Abdel Mustafa får salen til at boble af grin, da han i sin takketale bekender en afhængighed af Nutella. Det har fået ham til at tage på med det resultat, at han kun kan passe det par bukser, han har på!

 

Medvirkende og filmfolk i skøn forening på scenen, da Jesper Dalgaards Weltschmerz modtager prisen for bedste dokumentar. Anna Sophie Lübeck fra Glad Teater fortæller, at filmoptagelsen har været en stor opdagelsesrejse for hende.

 

Showets hovedpris – Shortlist Prisen – går til det rørende og sjove kærlighedsdrama Forever Now. Holdet, der tæller instruktør Kristian Håskjold og hovedrolleindehaver Frederikke Dahl Hansen, bliver fejret med konfetti, mens jurymedlemmet Mia Lyhne ser på.

 

Jurymedlem og instruktør Michael Noer holder en begrundelsestale, der hylder Kristian Håskjolds måde at bruge det korte format til at fortælle historier på.

 

Foruden Shortlist Prisen til Forever Now kan Frederikke Dahl Hansen også fejre prisen for bedste kvindelige skuespiller med rollen som en ung kvinde, der siger farvel til sin kæreste i en følelsesladet rus.

 

Efter showet er der fest natten lang på Bremen Teater, hvor instruktøren bag Weltschmerz, Jesper Dalgaard, naturligt nok har al mulig grund til at smile.

 

Der bliver gået til den på dansegulvet, hvor publikum efter en aften i filmens tegn kan lade sig glide ind i musikkens verden.

 

Tonerne leveres af DJ Gul, der sørger for højt humør blandt festens deltagere med sin blanding af pop, hiphop og rock, så ethvert musikhjerte er tilfredsstillet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko