Fotoreportage
18. jan. 2019 | 10:34 - Opdateret 18. jan. 2019 | 14:26

Med stjernerne på den røde løber

Foto | Daniel Hjorth
Etablere filmskabere som Nikolaj Arcel, Lotte Svendsen og Michael Noer var med til at hylde talenter som Jonas Kærup Hjort og Thomas Ernst ved Ekko Shortlist Awards 2018.

Kendte filmfolk og dygtige talenter mødte hinanden til Ekko Shortlist Awards 2018. Se de bedste billeder fra den røde løber!

Af Claus Christensen og Nicki Bruun

24. november sidste år løb femte omgang af Ekko Shortlist Awards af stablen.

For fjerde gang foregik prisfesten for danske kortfilm i Bremen Teater, og på aftenen mødte en blanding af kendte filmfolk og dygtige talenter op for at deltage i festlighederne.

Ekkos fotograf Daniel Hjorth tog billeder på den røde løber, hvor nominerede som Thomas Ernst og Claus Bue samt jurymedlemmer som Ditte Hansen og Mia Lyhne var med til at komme stjernedrys på uddelingen af de tretten priser.

I nedenstående fotoreportage kan du se nogle af pletskuddene fra den røde løber ved Ekko Shortlist Awards 2018.

Thomas Ernst var fløjet til København fra USA for at deltage i Ekko Shortlist Awards, hvor han vandt Publikum Prisen for sin instruktørdebut Simon G.H.

 

Den talentfulde filmskaber Wagma Khattak var nomineret til Shortlist Prisen og Publikum Prisen Jeg vil bare læse HF, der retter en skarp kritik af det psykiatriske system.

 

Louise Leth var i spil til prisen for bedste dokumentar med Vidne, hvor hun følger lægen Haifaa Awad og hendes kamp for at ruske op i danskerne i forhold til overgrebene på befolkningen i Syrien.

 

En af aftenens mest begejstrede deltagere var skuespilleren Sebastian Bull Sarning, der foruden at spille titelrollen i Simon G.H også har produceret filmen.

 

Rikke Alma Krogshave Planeta vandt animationsprisen for den sanselige Bacchus. Instruktøren ankom med kæresten Philip Piaget, der også var nomineret i kategorien for Reverie.

 

Amalie Lindegård sammen med Ville Gideon Sörman, der har instrueret hende i Nyforelsket, som hun var nomineret til bedste kvindelige skuespiller for.

 

Jurymedlem Ditte Hansen uddelte manuskriptprisen og ankom med sin mand, Benjamin Boe Rasmussen, der er skuespiller og formand for Dansk Skuespillerforbund.

 

Marie Boda stråler i birollen i Prøven, som var i spil til en enkelt pris. Hun ankom til prisfesten sammen med instruktøren Jonas Risvig, hvis fremragende musikvideo Elskede at drømme, drømmer om at elske var nomineret for bedste fotografering.

 

Aftenens store vinder af hovedprisen blev holdet bag Forever Now, der som nummer to fra venstre tæller tonemester Christian Munk Scheuer, instruktør Kristian Håskjold, producer Siri Bøge Dynesen og skuespiller Frederikke Dahl Hansen. Længst til venstre står Håskjolds kæreste Eva Kristine Lendorph Christensen, der er scenograf.

 

Claus Bue havde hustruen Rikke Wölck med til prisuddelingen, hvor han var nomineret til bedste mandlige skuespiller for sin rolle som folkeskolelærer i Det vi mister.

 

Filmparret Pernille Andersen og Laurits Munch-Petersen har sammen skrevet Delfinen, som hun var nomineret for som bedste kvindelige skuespiller. Filmen var også i spil til tre andre priser.

 

Skuespilleren Maria Winther Nørgaard stod bag den korteste af årets nominerede film. Hendes lille familiefortælling Alene og bange? var i spil til prisen for bedste dokumentar, og hun mødte op til uddelingen med ledsageren Thore Keitum Fisker.

 

En af dansk films største instruktører, Nikolaj Arcel, kom for at bakke op om kæresten Sara Isabella Jønsson, der sammen med instruktør Lisa Jespersen var nomineret for manuskriptet til September.

 

Mia Lyhne var del af den store jury af filmfolk, der fandt de nominerede og var med til at vælge vinderne. Hun kom også på aftenen med Morten BH, som instruerede hende i komedien Kolbøttefabrikken.

 

Blandt de kendte presentere var også instruktør og klipper Anders Refn, der uddelte prisen for bedste klipning og benyttede lejligheden til at fremhæve metierens betydning.

 

Instruktøren Andreas Johnsen – især kendt for sin Ai Weiwei-dokumentar – sad i juryen for årets prisuddeling og mødte op til festen sammen med sin partner Alexandra Cruz fra Copenhagen Bombay.

 

Skuespiller Andreas Jessen, bror til Sebastian Jessen, deltog i festlighederne sammen med Julie Christiansen, der uddelte prisen for bedste mandlige skuespiller. Sammen med dem står skuespiller Elias Munk til højre.

 

Jurymedlemmerne Lotte Svendsen og Michael Noer troppede op sammen på den røde løber, hvor de to sortklædte filmfolk, der normalt gør sig bag kameraet, øjensynligt havde det fint foran.

 

Vennerne Mathilde Norholt og Kenneth M. Christensen har begge medvirket i flere film på Ekko Shortlist, og de ankom sammen til Ekko Shortlist Awards 2018.

 

Debutanten Abdel Rahman Mustafa havde en stor aften, hvor han var nomineret til bedste mandlige skuespiller for sin rolle i Min fjendes bror. Til sin egen overraskelse vandt han og kunne fejre sejren med hustruen Amanda Utzon Carlsen.

 

Youssef Wayne Hvidtfeldt leverer en overbevisende intens præstation i Hotel Boy som den unge fyr, der har et hemmeligt forhold til en politiker – spillet af ingen ringere end Claes Bang.

 

Tre priser blev det til for holdet bag Om en måned: Jonas R. Kirkegaard (nummer to fra venstre) vandt for bedste lyddesign og instruktør Jonas Kærup Hjort (midt) modtog statuetten for bedste fiktion, mens Kirstine Auener og Amalie Skovhus Petersen (th.) vandt for bedste scenografi.

 

Tre priser vandt også folkene fra Weltschmerz, hvis Valdemar Cold Winge Leisner (yderst tv.) tog prisen for bedste fotografering. Instruktør Jesper Dalgaard (nummer to fra højre) og komponist Søren Stenager (yderst th.) modtog henholdsvis statuetter for bedste dokumentar og originale musik.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko