Nyhed
20. aug. 2020 | 12:16

Björk vender tilbage til det store lærred

Foto | Robby Müller
Björk vandt prisen for bedste kvindelige skuespiller i Cannes for sin rolle som Selma i Lars von Triers Dancer in the Dark. Nu er hun klar til sit comeback som skuespiller.

Den islandske kunstner er klar til sin første film siden Dancer in the Dark. Denne gang skal hun arbejde med instruktøren bag gyser-succeserne The Lighthouse og The Witch.

Af Lasse Torp Hansen

Den verdensberømte sanger Björk vakte stor opsigt i 2000 med sin hovedrolle i Lars von Triers Dancer in the Dark. Filmen indbragte hende Cannes-prisen for bedste kvindelige skuespiller, mens filmen fik Guldpalmen.

Den islandske kunstner har dog ikke siden prøvet kræfter med skuespillet i en spillefilm, men nu er hun tilbage på lærredet.

Filmens titel er The Northman, og den bliver instrueret af ingen ringere end Robert Eggers, der har skabt ambitiøse arthousefilm som The Lighthouse og The Witch.

Det har tidligere været fremme, at instruktøren ville have Björk med i sin kommende film.

Det ser nu ud til at være bekræftet med et billede af rollelisten på Instagram. Desuden står der på filmens side på IMDb, at hun skal spille ”The Slav Witch”.

Dansker på rollelisten
The Northman
bliver optaget på Island og produceres af blandt andre danske Lars Knudsen og det hæderkronede indie-filmselskab A24.

Filmen er blevet beskrevet som en vikingesaga om nordisk prins, der i vikingetiden søger hævn for sin far død omkring år 1000.

Ud over den islandske sanger er rollelisten spækket med anerkendte og imponerende skuespillere.

Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy og Kate Dickie har tidligere medvirket I Eggers’ film, men der er også stjerner som Nicole Kidman og Alexander Skarsgård blandt de medvirkende.

Også danske Claes Bang er på rollelisten.

The Northman var i gang med at blive optaget i marts, men blev udsat på grund af coronavirus. Så vi skal nok et stykke ind i 2021, før filmen vil få verdenspremiere.

Seksuel chikane
Indspilningen af Dancer in the Dark var en prøvelse for Björk, som i vrede forsvandt fra optagelserne i fire dage, hvor produktionen lå helt stille.

Og i 2017 fortalte Björk i et Facebook-opslag, at Lars von Trier havde udsat hende for seksuel chikane og ydmygelse. Hun drog en parallel til den senere voldtægtsdømte producer Harvey Weinstein, hvis overgreb blev starten på #MeToo-bevægelsen.

Trier afviste blankt anklagerne, og Zentropas stifter Peter Aalbæk Jensen forsvarede instruktøren:

”Så vidt jeg husker, var vi ofrene. Den kvinde var stærkere end både Lars von Trier og mig og vores firma tilsammen.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko