Nyhed
16. okt. 2017 | 12:01

Trier afviser Björks anklager

Foto | Rolf Konow
På dette billede fra optagelserne af Dancer in the Dark ser Catherine Deneuve, Björk og Lars von Trier alle ud til at have det godt sammen. Men ifølge den islandske sanger blev hun chikaneret af den danske instruktør.

Lars von Trier afviser Björks anklager om befamling og ydmygelse. ”Men det er et faktum, at vi var rygende uvenner,” siger han.

Af Claus Christensen

I kølvandet på Harvey Weinsteins fald i Hollywood offentliggjorde den islandske sanger Björk på sin Facebook-side i går alvorlige anklager mod en dansk instruktør, som hun beskylder for at have ”befamlet” og ”chikaneret” hende under filmoptagelser.

Hun nævner ikke navnet på instruktøren, men der er ingen tvivl om, at det må være Lars von Trier, der havde Björk i hovedrollen i Guldpalmevinderen Dancer in the Dark fra 2000.

Trier taler sjældent med pressen, men han må have anset sagen for at være så alvorlig, at han udtaler sig i Jyllands-Posten.

Han afviser at have begået sexchikane.

”Det har ikke været tilfældet. Men at vi var rygende uvenner, det er et faktum. Til gengæld leverede hun en af de største skuespilpræstationer i mine film overhovedet,” siger den danske instruktør anerkendende.

Trier siger til avisen, at han ikke er overrasket over anklagerne.

”Hun har ikke bestilt andet end at beklage sig over mig, så nej,” siger Trier og fortsætter: ”Der er intet i den her sag. Gå tilbage og se på oplysningerne, der kom ud dengang. Det var én stor konflikt. Jeg har ikke gjort det.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko