Nyhed
17. okt. 2019 | 12:03

The Lighthouse-instruktør skal til Island

Foto | Jarin Blaschke
Robert Pattinson og Willem Dafoe spiller hovedrollerne i The Lighthouse, hvis instruktør Robert Eggers nu retter søgelyset mod en nordisk fortælling.

Robert Eggers arbejder på en film om vikingehævn med en dansk producer og har planer om at give Björk hendes første filmrolle siden Dancer in the Dark.

Af Nicki Bruun

The Lighthouse skabte lange køer og begejstrede anmeldelser ved verdenspremieren på Cannes-festivalen.

Filmen om to fyrbødere i det 19. århundredes USA får fem stjerner i det aktuelle nummer af Ekko og har Robert Pattinson og Willem Dafoe i hoverollerne, men må nøjes med dansk visning på den komprimerede udgave af årets Cph Pix.

Instruktøren Robert Eggers debuterede med den anmelderroste gyser The Witch, der foregår i 1600-tallets USA. I sin næste film bevæger han sig ud af hjemlandet og mod det kolde nord, skriver amerikanske medier.

Den kommende film har titlen The Northman og beskrives som et vikingehævndrama i Island omkring indgangen til 1000-tallet. Og ligesom med instruktørens seneste film er der store skuespillere tilknyttet projektet.

Ifølge branchemediet Variety har Nicole Kidman og Alexander Skarsgård, der spiller over for hinanden i HBO-serien Big Little Lies, fået to af filmens hovedroller. Også Willem Dafoe, den anden Skarsgård-bror Bill og Anya Taylor-Joy fra The Witch medvirker efter sigende i filmen, der produceres af danske Lars Knudsen.

Produceren er blevet et navn i USA og har været inde over film som Midsommar og American Honey.

Islandsk kunst
Ifølge internetmediet Collider er den islandske sanger Björk blevet udset til en rolle i The Northman.

Det ville være hendes første rolle i en stor film, siden hun i 2000 spillede østeuropæiske Selma for Lars von Trier i Dancer in the Dark.

Filmen vandt Guldpalmen i Cannes og sikrede desuden Björk prisen for bedste skuespiller på festivalen, men var også en barsk oplevelse for musikeren. I forbindelse med #MeToo-bevægelsen anklagede skuespilleren Trier for sexchikane, hvilket instruktøren dog kategorisk afviste.

Robert Eggers har skrevet manuskriptet til The Northman sammen med en anden islandsk kunstner med et kort navn.

Han hedder Sjón og er forfatter til en række bøger og poesi, men har også flere gange arbejdet sammen med Björk.

Hvornår The Northman ventes at blive optaget og kommer i biografen, melder historien endnu intet om.

Kommentarer

Ekko #83

Fem stjerner til The Lighthouse i Ekkos nye nummer.

Abonnenter kan læse anmeldelsen digitalt.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner årsabonnement, får du en gratis biografbillet og sommernummeret med tema om Tarantino.

© Filmmagasinet Ekko