Nyhed
28. nov. 2018 | 18:47

Claes Bang skal spille Dracula

Foto | Sony Pictures Entertainment
Claes Bang har en ond mine som lyshåret skurk i den biografaktuelle The Girl in the Spider’s Web. Den skal han nok blande med mere charmerende træk i rollen som Dracula.

”Jeg føler mig så privilegeret over at få mulighed for at spille denne fantastiske karakter,” udtaler skuespilleren, som skal skildre vampyrgreven i en miniserie af folkene bag Sherlock.

Af Nicki Bruun

For ikke længe siden kunne Claes Bang afsløre, at han var på vej til Los Angeles for at medvirke i femte sæson af successerien The Affair.

I den forløbne weekend var han nomineret til Ekko Shortlist Awards 2018 for kortfilmen Hotel Boy, hvor han dog måtte se sig slået af det nye talent, Abdel Mustafa.

Men nu har den 51-årige skuespiller scoret en hovedrolle, og det er en særdeles interessant af slagsen: Han skal spille den blodsugende vampyr Dracula!

Det oplyser Netflix, der producerer den kommende miniserie i tre afsnit af spillefilmlængde sammen med britiske BBC One.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at fordybe mig i denne ikoniske og meget interessante karakter. Ja, han er ond, men der er så meget mere ved ham, han er karismatisk, intelligent, vittig og sexet,” udtaler Claes Bang i en pressemeddelelse.

”Jeg ved, at der er meget at leve op til med alle de fantastiske folk, som har spillet ham igennem årene, men jeg føler mig så privilegeret over at få mulighed for at spille denne fantastiske karakter.”

På med hugtænderne
Claes Bang fik et internationalt gennembrud, da Guldpalmen i 2017 gik til Ruben Östlunds The Square, hvor Bang spiller den altdominerende hovedrolle.

Det er ikke heller ikke hvem som helst, den danske skuespiller skal arbejde sammen med i den kommende fortælling om Dracula.

Miniserien er skabt af Steven Moffat og Mark Gatiss, der er kendt som mændene bag den populære Sherlock med Benedict Cumberbatch i rollen som titlens detektiv.

De har desuden været bærende kræfter i nyeste ombæring af den legendariske serie Doctor Who.

Optagelserne til miniserien begynder næste år, men hvornår vi får Claes Bang at se med hugtænder, melder historien endnu intet om.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko