Nyhed
18. okt. 2019 | 10:00

Danske filmkæmper forenes igen

Foto | Rolf Konow
Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster spiller hovedrollerne som Ernst og Louise, der fejrer guldbryllup i Søren Kragh-Jacobsens Lille sommerfugl.

Jesper Christensen spiller hovedrollen i Søren Kragh-Jacobsens næste film, der kommer over 40 år efter Vil du se min smukke navle? og byder på en ny sangskat.

Af Nicki Bruun

I 1978 debuterede Søren Kragh-Jacobsen med ungdomsdramaet Vil du se min smukke navle?, der blev lidt af en klassiker i dansk film.

Den havde en ung Jesper Christensen på rollelisten, og nu bliver instruktør og skuespiller forenet på film for første gang i over 40 år.

Christensen spiller hovedrollen som svineavler i komediedramaet Lille sommerfugl, der er gået i optagelse i denne uge på Fyn. Filmen følger ham og livsledsageren Louise – spillet af Karen-Lise Mynster – der inviterer til guldbryllupsfest, men undervejs kommer en række svære sandheder på bordet.

De medvirkende tæller også Mia Lyhne fra Klovn, Peder Thomas Pedersen og Sarah Grünewald, der er bedst kendt i befolkningen for sin værtsrolle i Vild med dans.

Instruktøren har tidligere stået bag så forskellige film som Drengene fra Sankt Petri (1991) og Mifunes sidste sang (1999), der var hans bidrag til dogmebevægelsen, som han sparkede i gang med Lars von Trier, Thomas Vinterberg og Kristian Levring.

Kendt dansktop
Søren Kragh-Jacobsens seneste film, I lossens time, kom i 2013 og er et dystert drama om vold.

Siden har han instrueret afsnit af DR-krimiserien Bedrag, men det lader til, at instruktøren denne gang er i et mere humoristisk – og musikalsk – lune.

Kragh-Jacobsen, der står bag musikhittet Mona Mona Mona, har nemlig skrevet adskillige nye sange til Lille sommerfugl, hvor der desuden optræder en række kendte dansktop-sange.

Filmen produceres af Snowglobe med støtte fra Det Danske Filminstitut. Den får premiere 5. november 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko