Nyhed
02. juni 2014 | 00:26

Shortlist: David Metz overhaler Venus

Foto | Fredrik Aleksander Grøvdal Sundbye
Sarah-Sofie Boussnina, Jacob Clement Utzon-Krefeld og Lukas Schwarz Thorsteinsson udgør den pikante ménage à trois i In absentia, der samlet set er den mest populære på Ekkos kortfilmhitliste.

Den romantiske bossanova-film In absentia har overhalet swingerklub-animationen Venus som den sammenlagt mest populære film på All Time Shortlist.

Af Claus Christensen

Det tog ham ti år at realisere sit drømmeprojekt, men nu bliver 29-årige David Metz belønnet for tålmodigheden.

In absentia har overhalet den ellers urørlige Venus og ligger nu på førstepladsen på den såkaldte All Time Shortlist. Det er en slags arkiv, hvor alle film, der har været på den ugentlige top 10 eller boblet hertil, ender.

Og i modsætning til top 10, hvor filmene får nulstillet deres point hver mandag klokken 12, rangeres filmene på All Time Shortlist efter deres sammenlagte score (views og stjerner) i al den tid, de har ligget på Shortlist.

David Metz kan altså prale med, at hans film er den mest populære af alle de 177 film, der indtil videre er at finde på Shortlist. På andenpladsen finder vi Venus, hvorefter følger Aske Bangs drama Ladyboy, Christophe Peladans dødsrige-animation Goutte d’Or og Marie Grahtø Sørensens lesbiske vampyrdrama Lækre til vi dør.

Antallet af film på Ekko Shortlist bliver øget uge for uge, men det vil tage tid, før en ny film har opsamlet nok point til at overhale Metz’.

Ménage à trois
In absentia er med sine 42 minutter en af de længste film på Shortlist. Det er også en af de mest ambitiøse – en genreblanding af kupfilm, ungdomsfilm og ménage à trois krydret med romantisk bossanova, der fylder det smægtende soundtrack.

Lucas (Lukas Schwarz Thorsteinsson) og Robert (Jacob Clement Utzon-Krefeld) er bedste venner, men de er vidt forskellige.

Lige så usikker og drømmende Lucas er, lige så fandenivoldsk og kontant er Robert. Venskabet bliver sat på en alvorlig prøve, da Lucas forelsker sig i Roberts kæreste Karina (Sarah-Sofie Boussnina), som har skumle planer med dem begge.

Filmens varme, romantiske æstetik er usædvanlig. Da Ekko for næsten et år siden interviewede David Metz, afslørede han, at han ser Wong Kar-wais mesterværk In the Mood for Love mindst én gang om året.

Shortlist-prisen
”Jeg er fascineret af filmens æstetiske stemning, og hvor lidt den egentlig viser sig for at fortælle historien. Jeg har selvfølgelig meget at lære endnu, men jeg forsøgte noget lignende med In absentia,” sagde David Metz og fortsatte:

”Ud over sekvensen med indbruddet er det basalt en romantisk film om tre unge mennesker, som hænger ud sammen.”

At In absentia er gået forbi Venus får ingen indflydelse på Ekko Shortlist-prisen, der uddeles senere på året. Her tæller kun placeringer på den ugentlige top 10, hvor en film maksimalt kan ligge i tretten uger.

De ti film, som har klaret sig bedt på top 10, er automatisk nomineret til prisen. En særligt udpeget jury af kritikere og filmfolk afgør herefter, hvem der skal vinde.

All Time Shortlist (ti mest populære)

1. In absentia (instr. David Metz)

2. Venus (instr. Tor Fruergaard)

3. Ladyboy (instr. Aske Bang)

4. Goutte d’Or (instr. Christophe Peladan)

5. Lækre til vi dør (instr. Marie Grahtø Sørensen)

6. Ud, spring over, ind (instr. Thomas Daneskov)

7. Dirtbusters (instr. René Odgaard)

8. No Exit 2 – Rise Against (instr. Jesper Isaksen)

9. Blodbrødre (instr. Stefan Kjær Olsen)

10. The Timber Will Fall (instr. Aske Bang)

Kommentarer

David Metz

Født 1985 i København.

Søn af journalist og forfatter Georg Metz og oversætter Benedicte Wern.

Autodidakt filminstruktør.

Har instrueret Attention Kasimir (2008) og In absentia (2013).

© Filmmagasinet Ekko