Nyhed
09. jan. 2019 | 20:06

De mest læste Ekko-artikler nogensinde

Foto | M&M Productions
Drengen Alfred (Pelle Falk Krusbæk) bliver i Helium ført ind i et magisk univers, mens han er indlagt på hospitalet. Ekkos anmeldelse af kortfilmen hører til blandt de mest læste artikler nogensinde på hjemmesiden.

En ny artikel har gjort sit indtog på listen over de mest besøgte nogensinde på hjemmesiden. Kærligheden til kortfilm er åbenlys, og der undervises flittigt i Ekkos artikler.

Af Nicki Bruun

På den sidste dag i 2018 udgav vi vanen tro en liste over de mest læste artikler på Ekkos hjemmeside i det forgangne år. 

Det var et år domineret af de mange artikler om overgreb på unge medvirkende i 70’ernes hyldede ungdomsfilm, som instruktørerne Ernst Johansen og Lasse Nielsen stod bag. 

Men mest læst var den chokerende nyhed om animationsinstruktøren Cav Bøgelunds alt for tidligere død. Faktisk blev artiklen læst så meget, at den er kommet ind på en syvendeplads over de mest læste nogensinde på Ekkos hjemmeside.

Den første artikel i vores serie Uskyldstabet – om de omtalte overgreb – falder lige uden for den top 10. 

Se listen med de ti mest læste artikler nogensinde nederst i denne artikel! 

Oscar-vinder i front
I toppen finder vi en umådeligt populær artikel, der har ligget øverst siden 2014. 

Anders Thomas Jensens geniale kortfilm Valgaften vandt en Oscar i 1999 og sparkede gang i en stærk kortfilmtradition i Danmark. Vi udgav filmen (for anden gang) på dvd #18, og Henrik Vejens undervisningsmateriale om Valgaften er den suverænt mest læste artikel på Ekkos hjemmeside nogensinde. 

At kortfilm er populære i undervisningen, viser sig i, at undervisningsmaterialet til en anden kortfilm af Anders Thomas Jensen – Ernst og lyset, instrueret sammen med Tomas Villum Jensen – ligger på fjerdepladsen over de mest læste artikler. 

Lige under finder vi Liselotte Michelsens refleksioner over anmelderi, Hvad syn’s du, der øjensynligt stadig bliver brugt flittigt på landets undervisningsinstitutioner. I hvert fald er artiklen om, hvordan man bedst argumenterer for sin vurdering af en film, rykket to pladser op i forhold til sidste år

Zetterlunds trommeslager
Ellers er der ikke store ændringer på listen i forhold til 2017

Instruktør Max Kestners essay om sandheden i dokumentarisme holder en andenplads foran Rune Bruun Madsens anmeldelse af Anders Walters Oscar-vindende kortfilm Helium (som er udgivet på Ekko-dvd’en Kortfilm & konfirmander). 

Ida Ruds reportage om at se Per Flys Monica Z med afdøde Monica Zetterlunds trommeslager er faldet en enkelt plads, men står stadig flot som nummer seks på listen. 

Også de nederste tre artikler på listen over de mest læste nogensinde er røget et tak ned med tilgangen af Cav Bøgelunds tragiske dødsfald. Og det er desværre ikke det eneste dødsfald på listen. 

Således er nyheden om instruktøren Kathrine Windfelds død nummer ti. På ottendepladsen finder vi en undersøgelse af den mulige afsløring af gerningsmanden i Forbrydelsen III, mens forhenværende blogger Kim Pedersen klemmer sig ind på niendepladsen med en eksklusiv oversigt over de ti største danske filmsucceser i dette årtusinde. 

Endelig kan vi konstatere en betydelig læserfremgang. De mest læste artikler i 2018 blev besøgt mere end de mest læste i 2017 – den udvikling kan man selvfølgelig kun håbe fortsætter i år!

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko