Nyhed
29. jan. 2019 | 17:13

Populær direktør forlader TV 2

Foto | Miklos Szabo
Merete Eldrup tiltrådte som administrerende direktør for TV 2 i slutningen af 2007 og gik i sine lidt over elleve år på posten gennem store forandringer med mediehuset.

”Jeg har elsket min tid på TV 2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet,” siger Merete Eldrup, der i fremtiden vil hellige sig bestyrelsesarbejde.

Af Nicki Bruun

Efter elleve år som administrerende direktør for TV 2 har Merete Eldrup i dag meddelt sin bestyrelse, at hun stopper på posten.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse, hvor det også oplyses, at Eldrup ønsker at hellige sig bestyrelsesarbejde. Hun er i dag medlem af bestyrelserne hos Nykredit, Rambøll og Gyldendal.

”TV 2 er en helt unik virksomhed befolket af fantastiske mennesker, som har været en del af min hverdag i mange år. Jeg har elsket min tid på TV 2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet,” udtaler Merete Eldrup.

”Jeg har dog den indstilling, at man har godt af at rykke sig selv nye steder hen, og selv om det kan være svært at finde den helt rette timing for den slags store beslutninger, så er nu et godt tidspunkt. Både for TV 2, som økonomisk, indholdsmæssigt og strategisk står rigtigt stærkt, og for mig selv.”

I Ekko #56 fra 2012 satte vi Merete Eldrup stævne sammen med DR-direktør Maria Rørbye Rønn, hvor de to tv-førstedamer snakkede om deres respektive mediehuse.

”Jeg elsker den dynamik, der ligger i, at TV 2 har en public service-kontrakt, men samtidig også en stor frihed. Der stod ikke noget om, at vi skulle lave en betalingskanal som TV 2 News,” sagde Eldrup dengang og fortsatte:

”TV 2 laver ikke tv for at tjene penge.”

Fra minus til plus
Der var dog fokus på finanserne, da i dag 55-årige Merete Eldrup tiltrådte som administrerende direktør på TV 2 i december 2007 fra en stilling som direktør på JP/Politikens Hus.

TV 2 oplyser i pressemeddelelsen, at årsregnskabet før skat i 2007 viste et underskud på 213,5 million kroner. Eldrup stod derfor i spidsen for en større spareplan hos mediekoncernen, og ti år senere var årsresultatet for 2017 et overskud på 305 millioner.

”Vi har i løbet af 2018 fået etableret en tidssvarende og fokuseret strategi for TV 2, der skal sikre, at vi kan fastholde den stærke position, som TV 2 har opbygget de seneste elleve år med Merete Eldrup ved roret,” siger TV 2’s bestyrelsesformand Jimmy Maymann og fortsætter:

”Hun overtog i sin tid en økonomisk udfordret virksomhed, som hun sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne på TV 2 har fået vendt til et moderne mediehus, der publicistisk og finansielt udgør et solidt fundament for strategien.”

TV 2’s tillidsmand Lennart Sten kommenterer nyheden i Ekstra Bladet:

”Vi græder. Hun har været og er vellidt i hele organisationen, så der er ingen tvivl om, at vi lige skal sunde os. Vi har vidst det et kvarter før, at det blev meldt offentligt ud.”

Merete Eldrup bliver på posten, indtil TV 2 har fundet hendes afløser.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko