Nyhed
05. juni 2015 | 13:02

Drengerøve i Hollywood

Foto | Warner Bros. Entertainment Inc.
Entourage har både vundet Emmy’er for skuespil, instruktion, manuskript og bedste komedieserie. Nu bliver serien til en film.

Entourage bygger på skuespilleren Mark Wahlbergs første tid i Hollywood med masser af fest, alkohol og damer. Nu er serien blevet til en spillefilm. Vi kigger på fænomenet.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Da skuespilleren Mark Wahlberg i løbet af 90’erne flyttede fra Boston til Hollywood for at skabe sig en karriere, rejste han ikke alene.

Han tog nogle af sine bedste venner med fra østkysten til vestkysten. Gruppen festede, drak og scorede damer i en sådan grad, at Wahlberg og hans slæng efterhånden vakte opsigt i Hollywood.

Gruppen fik hurtigt tilnavnet ”Wahlbergs entourage”.

Det er mere eller mindre den historie, der ligger til grund for HBO’s komedieserie Entourage, der fik premiere i 2004.

Mark Wahlberg, der har produceret serien, har siden fortalt, at det var hans assistent, der foreslog at filme Wahlberg og hans venner, fordi assistenten syntes, de var ”vanvittigt morsomme”.

Lettere omskrivning
Den oprindelige historie om Wahlbergs fortid var dog lidt for voldsom til seriens univers.

Før Wahlberg indtog Hollywood, afsonede han nemlig en fængselsdom for et slagsmål, ligesom han begyndte sin karriere som rapper under tilnavnet Marky Mark og undertøjsmodel for Calvin Klein.

Derfor valgte skaberne af Entourage at skrive Wahlbergs historie lettere om.

Hovedkarakteren Vince Chase (Adrian Grenier) er en langhåret og mere ranglet pigernes ven frem for Wahlbergs bad boy med blakket fortid.

Sammen med sit entourage – bestående af barndomsvennerne Turtle (Jerry Ferrara), Eric (Kevin Connolly) og Johnny (Kevin Dillon) – rejser han fra New York til Hollywood for at forfølge sine skuespillerdrømme.

Stramt komediefix
Igennem 96 afsnit fordelt på otte sæsoner følger Entourage Vince Chases karriere fra ingenting til etableret stjerneskuespiller.

På rejsen gennem Hollywood pløjer de fire venner sig igennem et hav af fester, alkohol, stoffer og damer som vaskeægte drengerøve.

Imens forsøger Vince Chases agent Ari Gold (Jeremy Piven) at sikre ham filmroller og berømmelse i Los Angeles’ underholdningsbranche.

Hvert afsnit er med sine cirka 30 minutters varighed komponeret omkring et gennemgående plot, der som regel afrundes ved afsnittets slutning. Entourage er hverken dybt eller nyskabende, men til gengæld et veloplagt humorfix.

Stjernespækket gæsteliste
Et fast element i serien er de mange kendisser, der hyppigt dukker op.

Naturligvis har Mark Wahlberg selv ofte optrådt i serien – med sit eget entourage følgende efter sig som en slet skjult kommentar til seriens baggrund.

Ofte optræder stjernerne som lettere karikerede udgaver af dem selv, ofte med udgangspunkt i virkeligheden.

I sæson fem forsøger Vince Chase eksempelvis at lande en rolle i en kommende Gus Van Sant-film. Mesterinstruktøren afviser dog Vince, ligesom Mark Wahlberg efter sigende selv er blevet afvist af Van Sant.

I stedet får Vince en rolle i en Martin Scorsese-film, ligesom Wahlberg gjorde med The Departed fra 2006.

Lunkne anmeldelser
Herhjemme har Frank Hvam og Casper Christensen haft held med at omsætte Klovn-serien til en spillefilm, og nu forsøger folkene bag Entourage at gøre det samme.

Filmens handling begynder, hvor serien sluttede, og at dømme ud fra traileren lader det til, at alt er, som det plejer. Tro mod serien byder filmen på et hav af gæsteoptrædener fra kendisser, der mere eller mindre spiller sig selv.

Foruden Mark Wahlberg optræder blandt andre skuespilleren Liam Neeson, musikeren Pharrell Williams og fodboldspilleren Thierry Henry.

Selvom serien har modtaget masser af priser og ros, har filmudgaven indtil videre fået mere lunkne anmeldelser i USA. Men hvis man allerede holder af Vince Chase og hans slæng, bliver det formentligt et glædeligt gensyn, når Entourage rammer de danske biografer 18. juni.

Trailer: Entourage

Kommentarer

Entourage

Amerikansk tv-serie 2004-2011.

Består af 96 afsnit fordelt på otte sæsoner.

Skabt af den amerikanske manuskriptforfatter og producer Doug Ellin med udgangspunkt i Mark Wahlbergs første tid i Hollywood.

Har vundet priser ved Emmy-uddelingen og Golden Globe.

Serien kan i dag ses på streamingtjenesten HBO Nordic.

Spillefilmudgaven er instrueret af Doug Ellin. Den har premiere 18. juni.

© Filmmagasinet Ekko