Nyhed
10. dec. 2014 | 15:10

Ti lovende tv-serier i 2015

Foto | AMC
Bob Odenkirk vender tilbage i glansrollen som kriminal-advokaten med det lettere ironiske kunstnernavn Saul Goodman i Better Call Saul, den længe ventede spin-off til Breaking Bad.

Glæd dig til et hav af spændende serier fra både indland og udland efter nytår. Mon der gemmer sig en Breaking Bad eller Game of Thrones blandt de nye drenge i klassen?

Af Anne Hjelm Sørensen

2014 var et stort serie-år med vellykkede fortsættelser og nye lyspunkter som parforholds-vridemaskinen The Affair, nytænkende og nørdet tv-fortolkning af Fargo-arvesølvet ogen transkønnet variant af den amerikanske komedie-familie i Transparent.

Og True Detective satte nye standarder for krimiserien som genre.

2015 bringer også nye, originale historier med sig. Hos HBO står menuen på rock’n’roll-drama og sci-fi-western, mens AMC står klar med den længe ventede Better Call Saul. Og Yahoo Screen brygger på noget, der kunne ligne Freaks and Geeks på rumrejse.

Untitled Rock’n’roll
I kølvandet på Boardwalk Empire og den Oscar-nominerede The Wolf of Wall Street er det ikke overraskende, at et nyt samarbejde mellem Martin Scorsese og manuskriptforfatteren Terence Winter er slået op som en af HBO’s helt store nyheder.

Makkerparret er i denne omgang gået sammen med ingen ringere end Mick Jagger, der vil fungere som executive producer for den endnu unavngivne serie.

Bobby Cannavale spiller Richie Finestra, der ejer det renommerede, men stillestående pladeselskab og forsøger at finde uslebne diamanter i byens undergrundsscene, så selskabet kan genoplives.

Olivia Wilde indtager rollen som Finestras kone, mens Birgitte Hjort Sørensen spiller danske Ingrid – skuespillerinde og Warhol-muse.

Seriens premieredato er endnu uvis, men forventes annonceret i 2015.

Westworld
Endnu to store navne brygger på en serie for HBO.

Westworld er den bekræftede titel på Jonathan Nolan og J. J. Abrams’ sci-fi-western-serie, der er inspireret af Michael Crichtons spillefilm af samme navn fra 1973.

HBO, der selv beskriver serien som ”en mørk odyssé om kunstig bevidsthed og syndens fremtid”, har udsendt mystificerende teasere, der illustrerer den kuriøse genreblanding og sætter en foruroligende, pirrende stemning.

Anthony Hopkins får sin første store tv-rolle som Dr. Robert Ford – fåmælt, superintelligent chefprogrammør og bestyrelsesformand for Westworld, der bedst kan beskrives som en futuristisk forlystelsespark for voksne.

Ud over Hopkins prydes rollelisten af Evan Rachel Wood, der tidligere har medvirket i HBO-serierne Mildred Pierce og True Blood, Ed Harris, Thandie Newton og James Marsden.

Seriens præcisepremieredato er endnu uvis, men er bekræftet til 2015.

MaddAddam
En anden serie, som ser spændende ud, er MaddAddam. Den blev annonceret i begyndelsen af juni med ingen ringere end Darren Aronofsky som executive producer og måske instruktør.

Serien er baseret på canadiske Margaret Atwoods roman-trilogi: Oryx and Crake, The Year of the Flood og MaddAddam.

Den følger en række mennesker, der kæmper for at overleve i et dystopisk samfund, hvor undertrykkende kooperationer har overtaget regeringsmagten, og størstedelen af menneskeheden er blevet udryddet af en biologisk epidemi kaldet The Flood.

Efter film som Requiem for a Dream, Black Swan og Pi har Aronofsky cementeret sit talent for at skabe visuelt overvældende universer, og han ville være lidt af et scoop som iscenesætter af romanernes særegne, overnaturlige verden.

MaddAddam forventes at få premiere i 2015 på HBO.

Unbreakable Kimmy Schmidt
I 2011 kaprede Netflix Fox’ hit-sitcom Arrested Developement, og næste år forsøger streaming-tjenesten at etablere sig yderligere i komediegenren med en ny serie af duoen bag satire-sitcom’en 30 Rock.

Tina Fey og Robert Carlocks Unbreakable Kimmie Schmidt skulle oprindelig have haft premiere på den amerikanske kanal NBC, men skiftede i slutningen af november til Netflix.

Ellie Kemper fra The Office spiller Kimmy Schmidt, der efter at have levet femten år i en dommedags-sekt pludselig bliver befriet og starter et nyt og overvældende materialistisk liv i New York.

Unbreakable Kimmy Schmidt får premiere i marts 2015.

Happyish
Optagelserne til Showtimes Happyish måtte tidligere på året indstilles, da den oprindelige hovedrolleindehaver, Phillip Seymour Hoffmann, døde af en formodet overdosis.

Serien er nu tilbage i pilot-stadiet med Steve Coogan (The Trip og 24 Hour Party People) i hovedrollen som den midaldrende Thom Payne, der kæmper for at finde sig til rette i en verden, han føler sig helt ude af trit med. Tilstanden forværres, da hans nye, energiske og meget unge chef beordrer ham til at ”re-brande” sig selv.

Coogan, der foruden sit store humoristiske talent også mestrer de mere seriøse roller (Philomena), er et fund til Happyish. Showtime beskriver serien som ”en kritisk udforskning af den stræben efter lykke, der måske i sig selv er roden til vores utilfredshed”.

Happyish forventes at få premiere på Showtime i 2015.

12 Monkeys
Fans af retro-science-fiction kan glæde sig til 16. januar, hvor den amerikanske kanal Syfys 12 Monkeys vises for første gang.

Serien er løst baseret på Terry Gilliams sci-fi-thriller fra 1995, der har Bruce Willis og Brad Pitt i hovedrollerne.

Aaron Stanford (Nikita) overtager Willis’ rolle som James Cole, en tidsrejsende fra 2043, der rejser 30 år tilbage i tiden for at forhindre den dødbringende epidemi, der har udryddet store dele af menneskeheden.

Ligesom Battlestar Galactica, der er en genoplivning af originalen af samme navn fra 1978, siges 12 Monkeys at være en vovet nytænkning af Terry Gilliams kultklassiker.

Serien har premiere 16. januar på Syfy.

SS-GB
Manuskriptforfatterne bag Skyfall arbejder på en mini-serie i fem afsnit for BBC One.

SS-GB er titlen på Neal Purvis’ og Robert Wades’ detektiv-thriller, der er baseret på Len Deightons roman af samme navn fra 1978.

Serien foregår i et hypotetisk univers i et nazi-besat London, hvor Tyskland har vundet krigen. Scotland Yard-morddetektiven Douglas Archer arbejder for nazisterne og står over for dilemmaet om enten at skulle samarbejde eller tilslutte sig modstandsbevægelsen.

Wade og Purvis, der har skrevet manuskript til de seneste fem Bond-film, må siges at være et kvalitetsstempel for mini-serien. ”Len Deightons SS–GB er et fantastisk eksempel på en detektivhistorie, der tør at tænke det utænkelige, og vi glæder os meget til at skabe en tv-serie ud fra den,” udtalte de i slutningen af november til The Hollywood Reporter.

SS-GB får premiere på BBC One i 2015.

Other Space
Paul Feig, manden bag genistreger som Freaks and Geeks og den amerikanske The Office, arbejder på en komedieserie for Yahoo Screen.

Other Space beskrives i Yahoos pressemeddelelse fra april som et galaktisk eventyr sat i det tidlige 22. århundrede, hvor mennesket har afdækket det meste af universet uden at finde alternativt liv og sådan set er ved at være træt af det hele.

Et rumskib på rutinemæssig forskningsmission rejser ved et tilfælde ind i et alternativt univers, hvor store farer og mærkelige væsener lurer ved hvert hjørne. Rumskibets mandskab, der er en samling kujonagtige nybegyndere, stridende søskende, udbrændte veteraner og forældede robotter må nu udforske dette fremmede univers og forsøge at komme levende hjem.

Plottet har tydelige paralleller til outsider-kliken i Feigs kultklassiker fra 1999, og en rum-version af Freaks and Geeks er bestemt heller ikke nogen kedelig tanke.

Other Space forventes at få premiere på Yahoo Screen i 2015.

The Team
DR’s traditionsrige søndagsunderholdning i 2015 bliver efter al sandsynlighed en roadmovie-inspireret krimiserie med titlen The Team. Serien er en dansk-europæisk co-produktion efter samme model som det dansk-svenske samarbejde Broen.

Idéen om en europæisk fortælling med dansk afsæt kom fra den tyske producent Peter Nadermann. Han er ansat på kanal ZDF og har blandt andet co-produceret DR-serier som Ørnen og Forbrydelsen.

The Team er skrevet af Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der er meget velkendte navne i DR Dramas produktioner (Rejseholdet og Ørnen), og Lars Mikkelsen skal spille en af de tre bærende roller.

Serien følger et såkaldt joint investigation team bestående af en dansk, en belgisk og en tysk kommissær, der sammen efterforsker en række brutale mord forskellige steder i Europa og kommer på sporet af et kompliceret net af organiseret kriminalitet og moderne slaveri.

The Team får premiere i løbet af 2015.

Better Call Saul
”Saul, Saul, You better Call Saul/ He’ll fight for your rights when your back’s to the wall,” synges der med country-blød baryton.

AMC har mestret teaserens kunst til perfektion, siden de i 2013 annoncerede en spin-off til mastodonten Breaking Bad.

I starten af oktober i år offentliggjorde AMC sågar en musikvideo, hvori country-sangeren Junior Brown synger en navnesang for Saul i bedste Breaking Bad-stil. Mange husker utvivlsomt The Ballad of Heisenberg, der åbnede syvende afsnit i anden sæson.

Better Call Saul tager sin begyndelse, seks år inden Jimmy McGill bliver Walter Whites advokat under kunstnernavnet Saul Goodman. Bob Odenkirk indtager atter rollen som Saul, og et klip offentliggjort af AMC i starten af december afslører Jonathan Banks’ medvirken som Sauls benhårde højre hånd, Mike Ehrmantraut.

De to første afsnit af Better Call Saul får premiere 9. februar 2015 på AMC.

Teaser: Better Call Saul

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko