Nyhed
15. apr. 2021 | 12:28

Dronningen genindspilles på fransk

Foto | Rolf Konow
Advokaten Anne (Trine Dyrholm) indleder et forhold til sin stedsøn (Gustav Lindh) i Dronningen, som der er en genindspilning på vej af.

Det danske drama med Trine Dyrholm bliver genindspillet af en instruktør, der blev kendt for sit kompromisløse blik på seksualiteten.

Af Nicki Bruun

Dronningen er en af de største danske succeser i nyere tid.

Instruktør May el-Toukhy og manuskriptforfatter Maren Louise Käehnes film solgte 350.000 billetter i biografen, vandt store internationale priser og blev hyldet af kritikerne, blandt andet med seks stjerner fra Ekkos anmelder.

Nu skriver danske medier på baggrund af en artikel fra det franske medie Les Inrockuptibles, at der er en genindspilning på vej af det danske drama med Trine Dyrholm i hovedrollen.

Den franske film får titlen Inavouable, der kan oversættes til ”unævnelig”.

Trine Dyrholms rolle som en kvinde, der indleder et problematisk forhold til sin syttenårige stedsøn, overtages af 56-årige Valeria Bruni Tedeschi, der er kendt for roller i franske og italienske film.

Seksualitetens mørke kroge
Det er ikke hvem som helst, der planlægger den nye version af Dronningen.

Filmen produceres af Saïd Ben Saïd, der er fast gæst på Cannes-festivalen, hvor han har markeret sig med film som Paul Verhoevens Elle, David Cronenbergs Maps to the Stars og Kleber Mendonça Filhos Aquarius.

Inavouable skal instrueres af Catherine Breillat, der i sin tid blev kendt for kompromisløse film, som ikke er bange for at dykke ned i seksualitetens mørke kroge.

Hun har vundet priser for À ma soeur! fra 2001 og La belle endormie fra 2010, men ikke instrueret en film siden 2013. Genindspilningen af Dronningen kan dermed blive et comeback for den i dag 72-årige instruktør.

Det planlægges at optage filmen til sommer, så den kan få premiere på et tidspunkt i 2022.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko