Nyhed
09. mar. 2021 | 16:04

Druk i fornemt selskab ved prisuddeling

Foto | Det Danske Filminstitut
Thomas Vinterberg er sammen med nogle af tidens bedste instruktører nomineret til en stor pris ved den britiske prisuddeling BAFTA.

Thomas Vinterberg, Mads Mikkelsen og Tobias Lindholm er nomineret blandt internationale stjerner ved den britiske BAFTA-uddeling.

Af Nicki Bruun

Årets prissæson er i fuldt sving. Der er blevet afholdt Golden Globes og Critics Choice Awards, og nu er nomineringerne til den britiske BAFTA-prisuddeling offentliggjort.

Og det er med enorm succes for det danske biografhit Druk.

Filmen er med hele fire nomineringer blandt de mest hyldede sammen med titler som Oscar-favoritten Nomadland, Netflix-filmen Mank og prisvinderen Minari.

Druk er nomineret for bedste udenlandske film, men Thomas Vinterberg er også i spil til prisen for bedste instruktør. Sammen med sin medmanuskriptforfatter Tobias Lindholm er han også nomineret for bedste manuskript, mens Mads Mikkelsen kan vinde prisen for bedste mandlige skuespiller.

Mads Mikkelsen dyster mod store stjerner som Anthony Hopkins for demensdramaet The Father og nyligt afdøde Chadwick Boseman for musikfilmen Ma Rainey’s Black Bottom.

Vigtig milepæl
Sidste år var der stor kritik af BAFTA-uddelingens nomineringer, som primært gik til hvide mænd. I år er der større diversitet blandt de udvalgte, som i instruktør-kategorien tæller kinesiske Chloé Zhao, som står bag Nomadland.

Den deler æren for flest nomineringer – syv af slagsen – sammen med den britiske film Rocks, der også er instrueret af en kvinde: Sarah Gavron.

BAFTA er en stor prisuddeling i sig selv, men festen er også en vigtig milepæl på vejen mod Oscar-uddelingen.

Medlemmerne af det britiske filmakademi, som uddeler BAFTA-statuetterne, er for fleres vedkommende også medlem af Oscar-akademiet.

Derfor er de mange nomineringer til Druk et godt tegn med hensyn til chancen for en Oscar-nominering på mandag den 15. marts.

Årets BAFTA-uddeling bliver afholdt den 11. april i Royal Albert Hall i London.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko