Nyhed
08. juni 2022 | 12:03

Ekko Shortlist-vinder bliver til spillefilm

Foto | Morten Rygaard
Rollelisten til Viktor mod verden tæller fra venstre øverst Thomas W. Gabrielsson, Anna Bruus Christensen, Nicolas Bro og Björn Elgerd. Nederst fra venstre er det Kurt Ravn, Nicolai Jørgensen og Rosalinde Mynster.

Den forrygende kortfilm Viktor på månen er blevet videreudviklet til en film, som får premiere i danske biografer til næste forår.

Af Nicki Bruun

Kortfilmen Viktor på månen var i 2020 nomineret til tre priser ved Ekko Shortlist Awards og vandt for komponist Lasse Aagaards originale musik.

Den musikalske og dybt fornøjelige komedie om en ung og akavet mands første date kan opleves på Ekko Shortlist, men snart bliver historien om Viktor Leth yderligere udfoldet.

Det sker i spillefilmen Viktor mod verden, der i en pressemeddelelse fra produktionsselskabet Hyæne Film kaldes en hjertevarm komedie om identitet, ansvar og frihed.

Filmen følger hovedpersonen, der efter sin frygtsomme mors død forlader den trygge tilværelse, hvor han har levet gennem gamle danske film.

Ude i den virkelige verden opsøger Viktor sin fremmedgjorte far og møder en kvinde, som han falder for.

Der er en perlerække af skuespillere på rollelisten. Titelfiguren spilles ligesom i kortfilmen af stortalentet Nicolai Jørgensen, mens også Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen og det mere ubeskrevne blad Anna Bruus Christensen medvirker.

I rollen som Viktors far, forsikringsmanden Charlie, ses Nicolas Bro, der også snart er aktuel i en anden dansk film, Kagefabrikken.

Viktor mod verden er instrueret af Filmskole-uddannede Christian Arhoff, der har skrevet den i samarbejde med Ulaa Salim.

Udviklede universer
Det er tidligere set, at kortfilm på Ekko Shortlist er blevet videreudviklet til større projekter.

Jonas Risvig – der lige nu er aktuel med DR-serien Salsa – lavede sin webserie Grænserbaggrund af kortfilmen Hvilken vej kom vi fra? Cecilie McNair er på vej med spillefilmdebuten Ønskebarn, der er en videreudvikling af hendes Super16-film lille a. Den har Danica Curcic i hovedrollen og står til dansk biografpremiere 15. september.

Og faktisk er Christian Arhoffs medmanuskriptforfatter Ulaa Salim – der er manden bag Danmarks sønner og desuden en af ejerne af Hyæne Film – på vej med en anden film med afsæt i en kortfilm. Hans kommende sci-fi-drama For evigt har musikeren Oh Land og Simon Sears i hovedrollerne og bygger på instruktørens kortfilm Ung for evigt.

Der er altså nærmest tale om en trend, og det bliver spændende at se, hvordan de talentfulde instruktører udvikler deres egne universer.

Viktor mod verden har fået støtte på Filminstituttets talentordning New Danish Screen og distribueres i Danmark af Nordisk Film. Den har planlagt biografpremiere 4. maj 2023.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko