Nyhed
18. aug. 2009 | 10:45

Ekko udgiver bedste danske kortfilm

Redaktionen har udvalgt de fem bedste danske kortfilm, der er produceret på talentudviklingen New Danish Screen.
Af Claus Christensen

Ni gange har Danmark været nomineret til Oscar’en for bedste kortfilm, og to gange er statuetten gået til en dansk film. I 1999 til Anders Thomas Jensens Valgaften og i 2003 til Martin Strange-Hansens Der er en yndig mand.

Danmark er en af verdens førende nationer, når det gælder det korte format. Og det er ikke mindst på grund af den helt unikke talentstøtteordning New Danish Screen (tidligere Dansk Novellefilm).

Desværre er det sjældent, at publikum opdager disse talentfilm, selv om der blandt dem gemmer sig adskillige perler.

Det forsøger Filmmagasinet Ekko nu at gøre noget ved.

Allan Hyde på forsiden
Vi har lavet en dvd med de – efter vores mening – fem bedste kortfilm, der inden for de seneste tre år er blevet til med støtte fra New Danish Screen, hvis formål er at give unge instruktører mulighed for at udforske mediet, ”så dansk film bevarer og styrker sin dynamik og diversitet”.

Forsiden af dvd’en prydes af den talentfulde skuespiller Allan Hyde, der bare nitten år gammel har taget springet til USA og i øjeblikket spiller en central rolle i anden sæson af Alan Balls populære vampyr-tv-serie, True Blood.

På dvd’en ses han i Christian Tafdrups sensible En forelskelse, hvor sekstenårige Carsten (Hyde) bliver kæreste med Melissa, men hurtigt opdager, at han er mere interesseret i hendes far.

Oscar-nomineret film
Dvd’en byder også på Christian E. Christiansens Oscar-nominerede Om natten, hvor tre kræftramte piger finder sammen på hospitalet i dødens nærvær.

De øvrige titler er det krasse børne-jalousidrama Blodsøstre af Louise Friedberg, mor-datter-opgøret Liv af Heidi Maria Faisst samt Frederikke Aspöcks tragikomiske FÅR, om en behagesyg familiefar, der ender med at gøre sig utilbens med alt og alle – selv fårene på marken.

Dvd’en følger gratis med det nye nummer af Ekko, der er på gaden onsdag 19. august.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko