Konflikt på Filmskolen
15. nov. 2019 | 07:17

Filmskolens elever kræver rektors afgang

Foto | Marina Vorobyeva
Sådan ser der ud her til morgen på Den Danske Filmskole på Holmen i København. Iført gule veste blokerer eleverne skolen for at skabe deres egen filmskole.

Eleverne blokerer i dag Den Danske Filmskole, efter at dokumentarlederen Arne Bro i går blev hjemsendt. 84 procent af eleverne kræver rektors afgang.

Af Claus Christensen

Konflikten mellem rektor Vince Wiedemann og Filmskolens elever er blusset op igen. Det sker, efter at den populære lærer og mangeårige leder af dokumentarlinjen, Arne Bro, i går blev hjemsendt og ifølge Ekkos oplysninger frataget mobil og nøgler.

”Vi blokerer fra i dag skolen i kampen for at få rektor afsat,” skriver eleverne i en pressemeddelelse, der kan læses på den såkaldte Oplysningsgruppes Facebook-side.

”Vi anerkender, at bortvisningen af Arne Bro er en personalesag, og at proceduren omkring det bør respekteres. Bortvisningen har imidlertid ført til endnu en debat om rektor Vinca Wiedemanns ledelsestil og den udvikling, skolen er på vej imod, idet Arne Bro i særdeleshed repræsenterer den kunstneriske integritet, som vi mener er helt essentiel for Filmskolen,” lyder det videre i pressemeddelelsen.

I januar begravede eleverne Filmskolen i en symbolsk happening som protest imod Vince Wiedemanns planer om at ændre den fireårige skole til en bachelor/kandidat-uddannelse i lighed med universiteterne.

Wiedemann stod dog fast og har allerede indført dele af en ny studieordning. Den er de studerende dog ikke særligt begejstret for.

”Os, der er startet på den nye studieordning, kan bekræfte, at den frygt, der har været for, at Vincas planer for skolen fører til mere akademisering, mere fællesundervisning og mindre fagspecifik undervisning, er en realitet. Det ødelægger Filmskolen, som vi kender den,” skriver eleverne i pressemeddelelsen.

”Set i lyset af vores mistillidserklæring i januar 2019 og den nuværende situation føler vi os derfor nødsaget til tage drastiske midler i brug for at redde den skole, vi elsker. Vi er ikke imod at forny Filmskolen, men vi vil ikke være med til at afvikle den. Derfor er 84,44 procent af eleverne på skolen blevet enige om at kræve rektor Vinca Wiedemanns afgang.”

På Oplysningsgruppens Facebook-side oplyses det, at man i dag vil blokere Den Danske Filmskole og nedlægge undervisningen. Man inviterer interesserede til stormøde klokken 16 i dag.

Ekko har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Vinca Wiedemann. I går forklarede rektoren, at Arne Bro var blevet hjemsendt på grund af en personalesag, og at hun derfor har tavshedspligt.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko