Nyhed
02. apr. 2012 | 12:41

En kongelig affære åbner med et brag

Foto | Jiri Hanzn
En Kongelig Affære

Med 91.578 solgte billetter og et lovende udlandssalg tegner Nikolaj Arcels Struensee-film til at blive en af de største danske filmtriumfer nogensinde.

Af Jacob Ludvigsen

Det er nok de færreste, der de seneste uger har kunnet undgå at bemærke, at Danmark har fået en ny storfilm. Nikolaj Arcels En kongelig affære har været overalt i gadebilledet, biograferne og medierne, og i torsdags fik den tilmed glimrende anmeldelser af de danske kritikere.

Nu kvitterer publikum så ved kasse ét. 70.637 har set filmen i åbningsweekenden, og tallet kommer op på hele 91.578, hvis man tager forpremiererne med. Til sammenligning har en kommercielt anlagt film som Lærkevej været to måneder om at sælge 100.000 billetter, mens teenagehittet The Hunger Games kun solgte 53.000 i åbningsweekenden.

Trods de imponerende tal slår En kongelig affære dog ikke helt en anden aktuel historisk storsælger. Hvidstengruppen solgte nemlig 87.725 billetter i åbningsweekenden (100.497 med forpremierer).

Biografklub Danmark i ryggen
En kongelig affære har kostet 47 millioner kroner, hvilket gør den til en af danmarkshistoriens dyreste produktioner.

Modsat Anne-Grethe Bjarup Riis’ Anden Verdenskrig-drama har En kongelig affære medvind fra Biografklub Danmark, der normalt sikrer et bredere publikum. Det er derfor sandsynligt, at Arcels film kan opretholde sit flotte niveau de kommende uger.

Struensee-dramaet er allerede solgt til 76 lande over hele verden, og Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen er da også tydeligt tilfreds med, hvordan filmen er kommet fra start.

"Med det store internationale salg og nu denne åbning er filmen på vej til at blive en af de største succeser i dansk film," siger han i en pressemeddelelse.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko