Nyhed
19. feb. 2020 | 20:37

”Jeg vil bare gerne ud af den film”

Foto | Ernesto Distefano
Instruktør Emma Sullivan (to fra venstre) og den danske producer Mette Heide (yderst til højre) smiler på Sundance-festivalen i selskab med producer Roslyn Walker og klipper Joe Beshenkovsky. Netflix overvejer dog lige nu, hvad der skal ske med den kriseramte dokumentar.

Netflix sender forsonende signal i bitter strid om Peter Madsen-dokumentar, men Anja Olsen ønsker overhovedet ikke at optræde i filmen.

Af Claus Christensen

Anja Olsen har siden maj 2019 gentagne gange frabedt sig at være en del af dokumentaren Into the Deep, der handler om kredsen af mennesker omkring ubådsmorderen Peter Madsen.

Hun underskrev aldrig kontrakten, men det danske filmselskab Plus Pictures og advokat Tyge Trier har holdt på, at bordet fanger, fordi Anja Olsen – der er autist og stærkt traumatiseret – har stillet op til interview foran kameraet.

Så sent som på et møde i januar 2020 afviste Plus Pictures at anonymisere Anja Olsen i filmen – et kompromisforslag, som journalisten Mads Schack Damgaard, der varetager sagen for Anja, spontant fremsatte.

Efter at Anja Olsen og Mads Schack Damgaard i går gav et eksklusivt interview med Filmmagasinet Ekko om sagen, kom distributøren Netflix på banen og åbnede døren på klem.

”Netflix tager omsorgspligten meget alvorligt, og derfor håber vi at tale med Anja direkte og lytte til hendes bekymringer,” skrev streamingtjenestens danske pr-person, Christina Haugaard.

Hun tilføjede overraskende, at den version, som havde verdenspremiere på den amerikanske Sundance-festival i januar, kun er en foreløbig version.

”Arbejdet med filmen er stadig i gang,” udtalte hun, mens instruktøren Emma Sullivan og producenten Mette Heide fra Plus Pictures har været tavse, siden de tirsdag formiddag fik tilsendt Ekkos interview med henblik på en kommentar.

Forpasset kompromis
Mads Schack Damgaard har i dag været i telefonisk kontakt med en ledende person på Netflix, men han mener, at chancen for et kompromis er forpasset.

”Jeg er ikke ude i et aggressivt angreb, men Anja skal helt ud af filmen. Muligheden for at anonymisere hende er desværre røget. Det vil være absurd nu, hvor sagen har været ude i pressen, og hun er stået frem med navn,” siger Damgaard.

Han tilføjer, at Netflix har fortalt, at man vil diskutere sagen internt og vende tilbage med et svar i næste uge.

Anja Olsen håber, at det hele snart er ovre.

”Jeg er jo slidt. Min hjerne er rent fysisk slidt, og mit sind er slidt. Jeg vil bare gerne ud af den film, så jeg kan få et nyt, Peter Madsen-frit liv,” skriver hun til Ekko.

Ekko har kontaktet Netflix.

”Vi har desværre ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt,” skriver presseansvarlige Christina Haugaard.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko