Nyhed
21. aug. 2020 | 09:33

Nolan: ”Vidunderligt at filme i Danmark”

Foto | Melinda Sue Gordon
Christopher Nolan er en af tidens største og mest visionære instruktører, der har eksperimenteret med filmmediet i originale værker som krigsfilmen Dunkirk og rumrejsefilmen Interstellar.

Den britiske stjerneinstruktør fortæller i interview med Ekko, hvordan han opdagede Rødsand Havmøllepark, som spiller en central rolle i Tenet.

Af Tina Jøhnk Christensen

Det vakte stor opmærksomhed, da det kom frem, at den britiske mesterinstruktør, Christopher Nolan, filmede på Lolland i Danmark.

Nu er hans spion-thriller Tenet langt om længe klar til at se dagens lys i danske biografer. Og Nolan har ikke glemt oplevelsen på Lolland i september 2019.

”Det var vidunderligt at filme i Danmark. Vi havde en masse professionelle folk omkring os. Vi følte os meget trygge og havde adgang til nogle bemærkelsesværdige faciliteter,” siger Christopher Nolan til Filmmagasinet Ekko.

Drømmerejser
50-årige Christopher Nolan er en af de få instruktører, der formår at eksperimentere og lave filosofiske film, samtidig med at han når ud til et bredt publikum.

Memento fra 2000 handler om en amnesi-ramt mand, der forsøger at rejse tilbage i sin hukommelse for at opklare mordet på sin kone, mens dele af filmen vises i omvendt kronologisk orden.

Han har også lavet den populære The Dark Knight-trilogi om Batman og sci-fi-dramaet Inception, der foregår i en verden, hvor man kan gå ind i folks drømme. I Interstellar foretager Matthew McConaughey en tidsrejse i det ydre rum med ormehuller og asteroidestøv.

Senest har han lavet Dunkirk om et stort slag under Anden Verdenskrig.

Jordens overlevelse
Tenet, der får premiere i Danmark på onsdag den 26. august, har været omgærdet af hemmelighedskræmmeri.

Ifølge det sparsomme pressemateriale rejser John David Washington gennem en mørk verden fuld af international spionage.

Han er bevæbnet med ét ord, ”Tenet”, og missionen handler om at forhindre tredje verdenskrig og sikre jordens overlevelse – intet mindre.

Andre skuespillere på rollelisten er Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine og Kenneth Branagh.

Opdaget fra luften
En central scene i filmen finder sted i havvindmølleparken Rødsand 2, der ligger ud for Rødbyhavn og Nysted på Lolland. For godt et år siden var havnen afspærret og omringet af sikkerhedsvagter på grund af filmoptagelserne.

”Vi tog til Danmark for at filme vindmølle-sekvensen ved en vindmøllepark, som jeg rent faktisk opdagede under en flyrejse til Tyskland for nogle år siden. Jeg noterede mig, hvor den lå,” siger Christopher Nolan til Ekko.

”Vi rekognoscerede vindmølleparker over hele verden for at se, hvor vi logistisk ville have den bedste adgang, og det viste sig at være den første vindmøllepark, som jeg havde set fra flyet. Her besluttede jeg mig for at optage et par meget vigtige øjeblikke i Tenet.”

”Jeg synes, de er blevet ret ikoniske i forhold til filmen.”

Læs mere om Christopher Nolan og Tenet i næste nummer af Ekko, som udkommer i september.

Trailer: Tenet

Kommentarer

Tenet i Ekko

Næste nummer er på gaden i september med en stor artikel om Christopher Nolan og Tenet.

Hvis du tegner årsabonnement, kan du vælge mellem to gratis biografbilletter og halv pris på tolv biografbilletter.

Du kan også få fem film på Blockbuster.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko