Nyhed
20. sep. 2017 | 01:49

Louis C.K-film sætter gang i gamle rygter

Foto | Christopher T. Saunders
Som de fleste andre værker af Louis C.K. foregår I Love You, Daddy i New York, der her giver sig til kende ved en af byens taxier.

Ny komedie fra den rødhårede komiker sætter fokus på seksuelle tabuer og rygter. Det har åbnet for spørgsmål om en gammel internetanklage mod Louis C.K.

Af Jeppe Mørch

Louis C.K. er en af verdens største komikere, og alligevel har han nu for anden gang i træk formået at holde et projekt hemmeligt for publikum helt frem til premieren.

Først udgav han serien Horace and Pete (en underfundig og depressionsramt udgave af Sams bar) på sin hjemmeside uden varsel. Og nu har spillefilmen I Love You, Daddy just haft premiere på filmfestivalen i Toronto. Uden den vanlige, månedslange pr.

Den sort-hvide komedie har fået en blandet modtagelse og er blevet kaldt alt fra ”en fængslende og intelligent bedrift” til ”kvalmefremkaldende”.

”Kun Louis C.K. kunne slippe af sted med sådan et kontroversielt tema – hvis han altså er sluppet af sted med det,” skriver Peter Bradshaw skriver i The Guardian.

Vittigheder om pædofili
Det er ikke mindst handlingen, som får anmelderne til at løfte øjenbrynene. Louis C.K. spiller tv-producenten Glen, hvis syttenårige datter (Chloë Grace Moretz) forelsker sig i en stjerneinstruktør på 68 år (John Malkovich)!

I Love You, Daddy er inspireret af Woody Allen både filmisk og biografisk. Særligt klassikeren Manhattan (1979) har været et åbenlyst referencepunkt.

Foruden det seksuelle alderstabu ytres ordet ”nigger” i filmen, hvor der også fortælles vittigheder om pædofili og voldtægt. Men Louis C.K. har heller ikke selv dæmpet forargelsen.

”For mig handler den her film primært om, at man aldrig rigtig kender nogen fuldstændigt,” har han således sagt til The New York Times, og det har fået nogle til at forbinde filmen med et hårdnakket internetrygte.

Vil ikke deltage i rygter
I 2015 blev Louis C.K. gennem internetmediet Gawker anklaget for seksuelt overgreb. Han skulle have onaneret foran kvindelige komikere til en festival i Montreal uden deres samtykke.

I Love You, Daddy handler ligeledes om rygtedannelse, og det har fået The New York Times til at spørge ind til anklagerne.

”Jeg vil ikke svare på det, for det er blot rygter. Hvis du rent faktisk deltager i et rygte, så gør du det kun større og virkeligt,” lyder komikerens svar.

Behandlingen af de ømtålelige emner i filmen skal altså ikke forstås som et modsvar til anklagen.

”Som instruktør kan du ikke tænke på publikum, når du laver dine film. Hvis du gør det, så giver du ikke dét, der kommer direkte fra leveren. Mark Twain sagde engang noget i stil med, at du ikke kan forbyde alle mennesker at spise bøf, bare fordi babyen endnu ikke har fået tænder,” siger Louis C.K. til The Hollywood Reporter.

Hellere debat end ros
Louis C.K. har skrevet I Love You, Daddy sammen med Vernon Chatman, der også står bag manuskriptet til Jackass og South Park. Det er første gang C.K. instruerer en spillefilm siden floppet Pootie Tang fra 2001.

Selv om mange anmeldere har givet Louis C.K.’s nye komedie yderst positiv kritik, så har mere puritanske stemmer ladet sig opildne. Og det fornøjer kun den store komiker.

”Det er nøjagtig det, jeg gerne vil have, at min film gør ved folk. Det er meget bedre med debat end bare at høre nogen sige: ’Jeg kan ikke vente med at se den film igen,’” udtaler han til The Hollywood Reporter.

Det er planen, at filmen skal vises i biografer verden over, før den – som alt andet, Louis C.K. har lavet de senere år – kan købes på komikerens hjemmeside.

Det er endnu uvist, om I Love You, Daddy vil komme op i danske biografer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko