Ugens streaming
22. juni 2018 | 17:12 - Opdateret 26. juni 2018 | 09:54

Streaming: Matthias Schoenaerts’ bedste

Foto | Maarten Van Den Abeele
I Racer and the Jailbird spiller Matthias Schoenaerts den barske bankrøver Gigi, der forelsker sig i en smuk, ung racerkører.

I kølvandet på thrilleren Racer and the Jailbird anbefaler vi fem film, der demonstrerer den belgiske skuespillers store talent.

Af Mikkel Krebs Behnke

Ekkos og Politikens Michael Bo skrev for nylig, at Matthias Schoenaerts ville være det største mandlige filmnavn lige nu, hvis han altså bare var amerikaner.

Ligegyldig om han er den største eller ej, er han en fremragende og spændende skuespiller, der formår at give sine karakterer – om det er en fysisk voldsmand eller en charmerende hunkdybde.

Schoenaerts er stor. Og har en tyrenakke. Men selv om hans fysiske fremtoning kalder på visse fordomsfuldheder, fornemmer man altid en ømhed og en sårbar sjæl inde bag de matte, mørke øjne, som man tydeligt ser i hans præstationer.

I anledning af biografaktuelle Racer and the Jailbird anbefaler vi fem andre film, hvor Schoenaerts demonstrerer, at han er krop og sjæl på samme tid. Og så er det tilmed gode film!

Smagen af rust og ben

Matthias Schoenaerts spiller i Jacques Audiards drama fra 2012 en småkriminel mand, som dog alligevel er attraktiv. Schoenaerts er fremragende som den fysisk voldsomme Ali.

Han hjælper en aften den smukke Stéphanie (Marion Cotillard), som han giver sit telefonnummer. Hun arbejder med at træne spækhuggere og mister ved en ulykke begge ben. Stéphanie falder i en dyb depression, men beslutter senere at ringe til Ali. Der opstår et særligt bånd mellem de to forslåede individer.

Smagen af rust og ben skildrer på mesterligt vis, hvordan to hårdt ramt individer tager skæbnen i egne hænder. Og Schoenaerts er perfekt i rollen som en usentimental underhund, der viser sig at være den mest empatiske og bedste handicapmedhjælper for Stephanie.

Streames på C More.


Bullhead

Michaël R. Roskams film fra 2011 er indtil nu kronen på værket for Schoenaerts. Ligesom i Smagen af rust og ben spiller han et fysisk monster, men i Bullhead er hans karakter endnu mere fåmælt. Han portrætteres nærmest som et kødfuldt Francis Bacon-maleri, der er halv mand, halv tyr.

Jacky arbejder på sin families gård, hvor man giver væksthormoner til kvæget. Han blandes ind i en mafiosoverden med stoffer, kriminalitet og mord. Mødet med en gammel ven fremkalder minder om en traumatisk barndomsoplevelse.

Fortidens mørke gemmer sig bag Schoenaerts’ blanke øjne. På trods af at han spiller med dyrisk voldsomhed, formår han at skabe sårbarhed og ømhed i det alt andet end frustrerede dyr.

Streames på Filmstriben og lejes på Filmlounge.

 

Far from the Madding Crowd

I Thomas Vinterbergs film fra 2015 bevæger Matthias Schoenaerts sig lidt mere væk fra den fysiske stil, der gav ham gennembruddet. Herfår vi en mere blød og kærlig udgave af ham som bejler.

Bathsheba Evergreen (Carrey Mulligan) overtager i 1800-tallets England sin onkels gods. Hun er en selvstændig kvinde, som ikke er bange for selv at styre gården. Hendes facon og modspil til tidens kønsroller giver hende hele tre bejlere: jordnære Gabriel (Schoenaerts), en charmerende sergent og den velhavende William.

Far from the Madding Crowd er en rørende fortælling om en kvindes kamp for at bevare friheden og håbet om kærlighedens sande natur. Schoenaerts får gjort den stoiske bejler til et troværdigt menneske.

Køb eller lej på Blockbuster.

 

Disorder

I Disorder spiller Matthias Schoenaerts mere nervøst, end han plejer, da han som ekssoldaten Vincent lider af krigens bivirkninger i form af posttraumatisk stresssyndrom.

Han får et job som sikkerhedsvagt for en libanesisk våbensælgers kone og barn, der bor i en luksuriøs villa. Vincent flytter ind, og selv om freden lader til at herske, fornemmer han, at der er fare på færde.

Disorder er en nervepirrende film, der hele tiden leger med balancen mellem den virkelige fare og Vincents paranoia. Schoenaerts er overbevisende som den veltrænede ekssoldat, der som altid gemmer på følsomhed under den hårde overflade.

Streames på Filmstriben og lejes på FilmLounge.

 

A Bigger Splash

Luca Guadagninos anden film i hans begærs-trilogi viser en mere udadvendt Schoenaerts, der dog stadig har en vanligt ordknap rolle som en flot, yngre elsker.

Rockstjernen Marianne Lana (Tilda Swinton) er taget på ferie med sin kæreste Paul (Schoenaerts) på en idyllisk italiensk ø for at komme sig oven på en operation. Hendes gamle flamme dukker dog op med sin datter, og hurtigt begynder et pikant drama imellem de fire med forviklinger og jalousi.

A Bigger Splash er fyldt med lyster, nøgenhed og intriger, og Schoenaerts er glimrende som Mariannes fåmælte elsker, der udfordres af den ældre ekskærestes tilstedeværelse.

Streames på Viaplay.

Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

Denne uge fokuserer vi på film med Matthias Schoenaerts.

© Filmmagasinet Ekko