Nyhed
14. dec. 2021 | 15:11 - Opdateret 14. dec. 2021 | 15:34

Forrygende dage øger Oscar-chancer for Flugt

Foto | Final Cut for Real
I Flugt fortæller en autentisk mand anonymt om sin tur fra det krigshærgede Afghanistan til Danmark som barn, og filmen har ramt publikum over hele verden.

Med flotte nomineringer ved to af de største prisuddelinger inden Oscar-showet ser den animerede dokumentar ud til at stå stærkt i kampen om Oscar-nomineringer.

Af Nicki Bruun

2021 har været én lang sejrsrunde for instruktør Jonas Poher Rasmussen og holdet bag den animerede dokumentar Flugt.

Senest vandt filmen i weekenden tre priser ved den europæiske pendant til Oscar-uddelingen, European Film Awards. Og nu kører Flugt sig for alvor i stilling til adskillige Oscar-nomineringer.

Den danske dokumentar er blevet nomineret til priser ved to af de prisuddelinger, der ligger som optakt til næste års Oscar-show den 17. marts.

Til Golden Globe-festen, hvor priserne uddeles af den internationale journalistorganisation HFPA i Los Angeles, er Flugt nomineret for bedste animationsfilm i kamp med store Disney-film som Encanto og Raya og den sidste drage.

Samtidig er der to nomineringer til Flugt i prisuddelingen Critics’ Choice Awards, der uddeles af en nordamerikansk kritikerforening med næsten 500 medlemmer, som tæller nogle af verdens førende.

Her er filmen også nomineret for bedste animation, mens den danske dokumentar ligeledes er i spil til prisen for bedste ikke-engelsksprogede film. I den kategori får filmen konkurrence af blandt andet italienske Paolo Sorrentinos The Hand of God og norske Joachim Triers Verdens værste menneske.

Begge prisuddelinger uddeler deres statuetter allerede den 9. januar, så ret tidligt i det nye år skulle vi gerne have en indikation af den danske films Oscar-chancer.

Bølge af succes
Ekko var et af verdens første medier til at anmelde Flugt, da den fik premiere på Sundance-festivalen i starten af året.

Kort efter talte vi med Jonas Poher Rasmussens i et interview, der blev bragt i Ekko #87.

Filmen solgte omkring 12.000 billetter, da den i sommer fik premiere i danske biografer, men siden er den for alvor kommet på tale som mulig kandidat i flere kategorier ved Oscar-uddelingen.

Senest sad Jonas Poher Rasmussen i juryen ved prisuddelingen Ekko Shortlist Awards, hvor instruktøren blandt andet var med til at vælge den personlige Bånd – fortæl mig alt som vinder i dokumentarkategorien.

Den 21. december finder vi ud af, om Flugt som forventet er på den såkaldte shortlist med femten film, som skal dyste om de endelige fem Oscar-nomineringer.

Og den 8. februar afslører Oscar-akademiet, hvilke film der er i spil på den store aften, hvor Danmark efter succesen med Druk forhåbentlig kan ride videre på en bølge af international anerkendelse.

Trailer: Flugt

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko