Nyhed
28. maj 2009 | 20:41

Første art-film i 3D

Tyske Wim Wenders vil overføre ekspressive dansekoreografier til biograflærredet med 3D-teknologi.
Af Jesper Bo Petersen

3D-revolutionen er over os. I år åbnede filmfestivalen i Cannes med animationsfilmen Up og gav dermed det estimerede festivalpublikum briller på. Og en af Hollywoods helt store instruktører, James Cameron, er på vej med sin første live-action-film i 3D, Avatar.

Nu er den tyske art-film-instruktør Wim Wenders også hoppet med på bølgen. Han har annonceret, at han til september vil gå i gang med sin første 3D-film, Pina.

Fanget og dybt berørt
Filmen er et samarbejde mellem Wenders og den tyske avantgardistiske danse-koreograf, Pina Bausch. De vil præsentere publikum for tre koreografier af Bausch, der også har lagt fornavn til filmen.

Wenders har længe ville indfange koreografens ekspressive danse med sin kunst, men først nu har han fundet det rette medie.

”Da jeg så hendes dans første gang for 25 år siden, blev jeg fanget og dybt rørt. Jeg kunne forstå menneskelig bevægelse, gestik og følelser på en helt ny måde,” udtaler Wim Wenders til filmmagasinet Screen.

”Det er den magi, jeg gerne vil overføre til lærredet,” siger den tyske instruktør, der ikke mener, at man kan indfange Bauschs danse på et almindeligt todimensionelt biograflærred.

Milepæl for 3D
Den 63-årige instruktør har de senere år ikke levet op til tidligere mesterværker som Himlen over Berlin (1987) og Cannes-vinderen Paris, Texas (1984).

Hans seneste, Palermo Shooting, blev sablet ned af anmelderne på sidste års festival i Cannes.

Men filmens producer, Gian-Piero Ringel, tager store ord i sin mund og lover, at den første art-film i tre dimensioner vil sætte en milepæl i 3D-teknologiens historie.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko