Ekko Shortlist Awards 2022
08. dec. 2022 | 16:21

Video: Fest med stjernerne

Foto | Nikolai Linares

Oplev blandt andre Emma Sehested Høeg, Christoffer Boe og Jonas Risvig i video, der viser højdepunkter fra den historisk set mest euforiske Ekko Shortlist Awards.

Af Nicki Bruun

”Og vinderen er …”

De ord blev ytret med efterfølgende jubelbrøl fjorten gange, da Ekko Shortlist Awards 2022 løb af stablen den 19. november i Bremen Teater.

Blandt andet af Emma Sehested Høeg, der var en af mange berømte presentere ved prisuddelingen for talenterne i dansk film. Den talentfulde skuespiller og musiker optræder adskillige gange i den video, vi har fået produceret fra den festlige aften.

Her kan du se nogle af højdepunkterne fra det underholdende show. Skuespillerne Thomas Ernst og Camilla Bendix var et dynamisk værtspar. Sammen med et særdeles tændt publikum i en propfyldt sal sørgede de for en fantastisk stemning, som overgik de otte tidligere år.

Men der er også optagelser fra ankomsten på den røde løber, forberedelserne bag scenen og efterfesten.

Her startede karrieren
”Jeg startede her. Vandt min første pris her. Mødte mit første publikum her,” sagde Jonas Risvig på den røde løber.

Efter et stort gennembrud med serierne Salsa og Drenge sad instruktøren, der om nogen er et barn af Ekko Shortlist, i årets stjernespækkede jury og uddelte prisen for bedste fotografering.

Også instruktøren bag prisuddelingens store vinder – mor/søn-dramaet Vilde sind – var inden showet på den røde løber, hvor hun storroste initiativet for at hylde kortfilmens verden.

”Den her prisuddeling og Ekko Shortlist generelt er med til at gøre opmærksom på, hvad kortfilm kan – og det er bare megafedt,” lød det fra Hannah Elbke.

Alvorligt stjerneskud
Videoen er produceret af Polar Studios i samarbejde med Ekko og indfanger stemningen fra Ekko Shortlist Awards.

”Fuck, hvor er I gode alle sammen! Der er bare én, der er lidt bedre,” sagde instruktøren Christoffer Boe (Journal 64), da han med et glimt i øjet uddelte prisen for bedste kvindelige skuespiller til en tydeligt berørt Mathilde Arcel.

DR’s satire-stjerneskud Nina Rask mødte også op og leverede en dybtfølt tale om dokumentarens styrke, da hun overrakte prisen i den kategori til makkerparret bag Før hun blev min mor.

Dans i pølsevognen
Scenen på Bremen Teater lagde gulv til en stor flok glade mennesker, da holdet bag Vågn op med Danmark vandt Publikum Prisen.

Den blev uddelt af en veloplagt Rasmus Heide, manden bag biografsucceser som Alle for en-serien. Og taget løftede sig, da instruktøren bag Vågn op med Danmark, Joseph Valentino Palau, hyldede diversitet og folkene bag sin mangfoldige kortfilm.

Videoen slutter med et kig ind i Peters Aalbæk Jensens pølsevogn. Iført DF-kasket serverede Zentropas provo-producent natmad til gæsterne, så de havde energi til at feste resten af natten.

Mange af højdepunkterne har vi dokumenteret i video- og fotoartikler om Ekko Shortlist Awards. Se dem alle her!

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske talenter og kortfilm.

Niende udgave blev afholdt 19. november i Bremen Teater.

Se de nominerede og vinderne her.

Juryen bestod af en række af landets bedste filmfolk.

Award-showet blev støttet af Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, FAF, FILM&TVGRUPPEN i Journalistforbundet, Dansk Skuespillerforbund, Zentropa, Nordisk Film, Danske Filminstruktører, Danske Dramatikere, ANIS, Politiken-Fonden, Jytte Groes og Royal Økologisk.

© Filmmagasinet Ekko