Nyhed
29. okt. 2019 | 12:51

Game of Thrones-forfattere dropper Star Wars

Foto | Lucasfilm
Rey (Daisy Ridley) og Kylo Ren (Adam Driver) svinger lyssværdene i Star Wars: The Rise of Skywalker, der er den næste film i Star Wars-universet, som har mistet to af deres bagmænd.

David Benioff og D.B. Weiss springer fra en planlagt spinoff-trilogi i rumkrigsuniverset, fordi deres samarbejde med Netflix fylder for meget.

Af Nicki Bruun

Ét gigantisk univers så ud til at blive udskiftet med et andet, da det sidste år blev annonceret, at skaberne af successerien Game of Thrones skulle lave en filmserie som et Star Wars-spinoff.

Det var tanken, at den første film skulle få premiere i 2022. Men planerne er blevet afblæst, skriver det amerikanske branchemedie Deadline Hollywood.

David Benioff og D.B. Weiss har ganske enkelt for travlt med deres projekter for streaminggiganten Netflix.

”Vi elsker Star Wars. Da George Lucas byggede universet, byggede han også os. At få lov til at tale om Star Wars med ham og holdet har været en forrygende oplevelse, og vi vil altid stå i gæld til sagaen, som forandrede alt,” siger de to til Deadline Hollywood.

”Der er kun et vist antal timer i døgnet, og vi følte os ikke i stand til at yde både Star Wars og projekterne for Netflix retfærdighed. Derfor trækker vi os modvilligt.”

Meget mere rumkrig
Det er nogle måneder siden David Benioff og D.B. Weiss skrev under på en milliardkontrakt med Netflix.

Inden da var det planen, at makkerparret – hvis sidste sæson af HBO-serien Game of Thrones fik en knap så ekstatisk modtagelse – skulle lave en trilogi for Star Wars-producenten Lucasfilm, der er ejet af Disney.

De tre film stod til at få premiere i 2022, 2024 og 2026, men det skorter ikke på andre projekter i det omfangsrige univers. Rian Johnson, som instruerede Star Wars: The Last Jedi fra 2017, står også til at lave sin egen trilogi, mens tv-serien The Mandalorian snart kommer på streamingtjenesten Disney+.

Alligevel holder direktøren for Lucasfilm, Kathleen Kennedy, døren på klem for, at forfatterparret vender tilbage.

”David Benioff og Dan Weiss er fantastiske historiefortællere. Vi håber at have dem med på rejsen fremover, når de kan finde plads i deres travle kalender til at fokusere på Star Wars,” siger hun til Deadline Hollywood.

Den står meget snart på rumkrig i biografen igen, når J.J. Abrams’ Star Wars: The Rise of Skywalker får dansk premiere den 18. december.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko