Nyhed
08. aug. 2019 | 11:12

Hæderkronet filmselskab kæmper økonomisk

Foto | François Duhamel
Pigerne Molly (Beanie Feldstein) og Amy (Kaitlyn Dever) kommer i Booksmart på udfordrende eventyr. Produktionsselskabet bag filmen står tilsyneladende også over for udfordringer.

Annapurna har produceret filmperler som Booksmart, men er ifølge amerikanske medier i fare for konkurs.

Af Nicki Bruun

Filmselskabet Annapurna har produceret flere små mesterværker i de otte år, siden selskabet i 2011 blev grundlagt.

Senest har ungdomskomedien Booksmart gået sin sejrsgang blandt anmeldere verden over, mens Annapurnas kritikerroste film også tæller perler som The Master, Hende og Spring Breakers.

Men nu er filmselskabet angiveligt i store økonomiske vanskeligheder.

De amerikanske medier The Hollywood Reporter og Deadline skriver på baggrund af adskillige anonyme kilder, at Annapurna kan være på vej mod konkurs, hvis der ikke kommer nye midler til selskabet.

Selskabets grundlægger, Megan Ellison, afviser dog, at det står så galt til. I en mail til sine ansatte efter udgivelsen af artiklerne, skriver hun, at Annapurna har mange spændende sager på vej.

Og i en officiel udtalelse til The Hollywood Reporter og Deadline siger en talsperson for selskabet:

”Ellison-familien er i forhandlinger om at omstrukturere sine aftaler med bankerne. De står stadig støt bag firmaet og er optaget af Annapurnas fremtid.”

Uendelige ressourcer
Når der bliver snakket om Ellison-familien skyldes det, at pengene i Annapurna i høj grad kommer fra Megan Ellisons far, finansmogulen Larry Ellison.

Han har grundlagt it-selskabet Oracle og er på den måde blevet verdens angiveligt syvende rigeste person med en formue på næsten 500 milliarder kroner.

Der er altså noget nær uendelige ressourcer at trække på, hvis Larry Ellison er engageret i at holde sin datters selskab i live.

Et hårdt slag
De amerikanske medier skriver, at en konkurs for Annapurna vil være et hårdt slag for independence-branchen i landet.

Megan Ellisons selskab har været en af de få spillere, som har turdet tage chancer med mellemstore dramaer i en tid, hvor enorme blockbusters har slugt det meste af markedet.

Men det er også netop selskabets problem.

Ifølge medier har dårligt billetsalg til velanmeldte film som Vice og The Sisters Brothers gjort livet økonomisk svært for Annapurna.

Selskabets næste film er Richard Linklaters Where’d You Go, Bernadette, der er baseret på et bogforlæg og har Cate Blanchett i hovedrollen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko