Nyhed
26. mar. 2021 | 11:41 - Opdateret 26. mar. 2021 | 16:24

Imperial får Europas bedste billede og lyd

Foto | Nordisk Film
Når Imperial igen kan slå dørene op, bliver det med den bedste teknologi inden for lyd og billede, som markedet kan præstere i dag.

Danmarks største enkeltsalsbiograf, der fylder 60 senere på året, bliver Europas første THX Ultimate Cinema-biograf.

Af Nicki Bruun

Nordisk Film teasede i tirsdags i Ekkos spalter, at der var en stor nyhed om Imperial på vej.

Nu er det officielt, at Imperial bliver Europas første THX Ultimate Cinema-biograf. Det betyder, at Danmarks største enkeltsalsbiograf fremover kan byde på det bedste billede og lyd, som findes på markedet.

Det skriver Nordisk film i en pressemeddelelse

Den teknologiske opgradering er sket i samarbejde med de førende selskaber THX Ltd. og Cinionic. Dermed er Imperial i topform, når biografen senere i år fylder 60 år.

”Det vil give de danske biografgængere det skarpeste og mest dynamiske billede og lyd, de nogensinde har oplevet, når de igen kan se film på Imperials gigantiske lærred,” siger Casper Bonavent, direktør for Nordisk Film Biografer Danmark.

”Imperial runder 60 år i år og er Danmarks førende gallabiograf. Så det er helt på sin plads at fejre denne milepæl i dansk biografhistorie med en opgradering af Nordens største biograf til den ultimative biografoplevelse. Opgraderingen til THX Ultimate Cinema viser vores stærke tro på biografmediet og vores ambitioner om altid at give vores gæster den allerbedste biografoplevelse.”

Afventer restriktioner
Det står endnu ikke helt klart, hvordan den kommende biografgenåbning 6. maj kommer til at forløbe.

Nordisk Film og de andre aktører på markedet afventer at høre, hvilke restriktioner de bliver pålagt at følge.

Imperial har et 136 kvadratmeter stort lærred og plads til næsten 1.000 gæster, men Nordisk Film får næppe lov til at fylde biografen fuldstændigt.

Casper Bonavent sagde i tirsdags til Ekko, at man hos Nordisk Film ville overveje, om man eksempelvis skulle åbne alle sine biografer i København med det samme eller løbende, når efterspørgslen viser sig.

Direktøren har altså svære overvejelser, men han er mere optimistisk denne gang, end da biograferne blev pålagt nedlukning i december.

”Denne gang er programmet faktisk en anelse stærkere end sidst. Vi åbner med nogle film, hvor der stadig er en del billetter at hente – som Retfærdighedens ryttere og Lille sommerfugl – men vi skal vurdere, hvilken kapacitet der er behov for.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko