Nyhed
21. aug. 2019 | 16:49

Instruktør forsvarer tilbagetrukket film

Foto | Blumhouse Productions
Der er blodige kampe mellem rige og fattige i The Hunt, men ifølge instruktøren blev den satiriske action-thriller lavet med henblik på at forene mennesker.

”Hvis jeg troede, at filmen ville tilskynde til vold, havde jeg aldrig lavet den,” siger Craig Zobel om The Hunt, der blev droppet efter amerikanske masseskyderier og heller ikke kommer til Danmark.

Af Claus Nygaard Petersen

Rige mennesker jagter mindre bemidlede i et veritabelt blodorgie. Så kort kan handlingen i The Hunt ridses op.

Efter masseskyderierne i Texas og Ohio den 3. og 4. august, hvor 31 mennesker mistede livet, blev filmens amerikanske premiere droppet. Visse steder har The Hunt stået til premiere i Danmark den 24. oktober, men filmen er også taget af plakaten herhjemme, oplyser den danske distributør UIP.

”Filmen får ikke dansk premiere. Der er tale om en global tilbagetrækning,” siger pr-koordinator Jakob Legaard.

Med de forfærdelige tragedier in mente støttede instruktør Craig Zobel beslutningen om at trække filmen tilbage. Men hans idé med at lave den var efter eget udsagn godsindet, fortæller han i et interview med Variety.

”Hvis jeg troede, at filmen ville tilskynde til vold, havde jeg aldrig lavet den. Vores ambition var at prikke til begge sider af spektret ligeligt. Vi forsøger at underholde og forene, ikke opildne og adskille. Det er op til publikum at beslutte, hvad de vil tage med fra den.”

Fordømmelse fra præsidenten
Toneangivende konservative medier og personligheder kritiserede The Hunt i kraftige vendinger efter angrebene i USA – herunder den amerikanske præsident Donald Trump. På sin Twitter-konto langede han ud efter Hollywoods liberale elite og i særdeleshed The Hunt.

”Filmen, som kommer ud, er lavet med henblik på at opildne til og skabe kaos. De skaber deres egen vold, og så forsøger de at skyde skylden på andre. De er de sande racister, og de er meget slemme for vores land,” skrev Donald Trump.

Craig Zobel holder dog fast i, at filmen ikke er et angreb på den rige elite i USA. Formålet var at lave spiddende satire over samtiden gennem horrorgenren, som Jordan Peele har excelleret i med Get Out og Us.

”Jeg ville lave en sjov action-thriller, der satiriserede det her øjeblik i vores kultur, hvor vi antager folks overbevisning, fordi vi tror, at de tilhører et bestemt ’hold’. Det er et af de største problemer i vor tid, det her spring til fordømmelse,” siger instruktøren til Variety og slutter:

”Mit håb er, at folk vil reflektere over, hvorfor vi befinder os i dette øjeblik, hvor vi ikke har lyst til at lytte til hinanden. Med lidt held vil nogle spørge hinanden: ’Hvordan kom vi hertil? Og hvor har vi lyst til bevæge os hen i fremtiden?’”

Trailer: The Hunt

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko