Nyhed
03. dec. 2019 | 09:38

Instruktør kaster sig over ny dansker

Foto | Peter Gabriel
En fransk kok forsøger med god mad at begejstre danskere på den jyske vestkyst i Babettes gæstebud, som der er en amerikansk genindspilning på vej af.

Oscar-vinderen Alexander Payne skulle have lavet en Netflix-film med Mads Mikkelsen som Karl Ove Knausgård, men forsøger sig nu med genindspilning af Babettes gæstebud.

Af Nicki Bruun

Det var en kæmpe nedtur, da Alexander Paynes planlagte Netflix-film med Mads Mikkelsen i hovedrollen pludselig faldt sammen kort før optagestart.

Danskeren skulle have spillet ingen ringere end den norske forfatter Karl Ove Knausgård, som dog øjensynligt endte med at trække stikket på filmen.

I stedet har Alexander Payne, som har vundet Oscars for Sideways og The Descendents, ifølge Deadline Hollywood nu kastet sig over en anden dansker.

Han arbejder på at lave en form for genindspilning af Gabriel Axels Oscar-vinder Babettes gæstebud fra 1987.

Filmen foregår i den danske version i Vestjylland, mens den amerikanske udgave rykker handlingen til den nordlige stat Minnesota.

Liv og madglæde
Babettes gæstebud
er en bog af Karen Blixen, der udkom på dansk i 1952 under hendes pseudonym Isak Dinesen.

Bogen handler om franske Babette, der i slutningen af 1800-tallet flygter fra det revolutionære Paris og ender i en nordnorsk landsby, hvor den religiøse puritanisme regerer.

Hun er tidligere gourmetkok. Og da hun får lov at bo hos to gammeljomfrulige søstre, planlægger hun en udsøgt middag, der skal sprede liv og glæde i byen.

Franske Stéphane Audran spiller rollen som Babette i Gabriel Axels filmatisering, mens der ikke forlyder noget om skuespillerne i Alexander Paynes genindspilning.

Manuskriptet bliver ifølge Deadline Hollywood skrevet af Guy Branum, der er bedst kendt for komedieserien The Mindy Project.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko