Cannes 2014
Nyhed
11. maj 2014 | 23:21

Internationale kritikere giver stjerner for Ekko

Foto | Caitlin Cronenberg
John Cusack spiller terapeut i David Cronenbergs Hollywood-satire, Map to the Stars, der er i spil til Guldpalmen. 20. maj kan du se, hvor mange stjerner Ekkos kritikerpanel uddeler til filmen.

Vi har samlet et kritikerpanel fra førende medier verden over, som dagligt giver stjerner til hovedkonkurrence-filmene på Cannes. Følg deres bud på Guldpalme-vinderen fra 14. til 25. maj. 

Af Freya Bjørnlund

Verdens største filmfestival står for døren, og atten film er linet op i hovedkonkurrencen om Guldpalmen.

Ekko præsenterer en helt ny mulighed for at tage temperaturen på, hvad der hitter i Cannes. Og roder man sig ud i et væddemål om vinderen, gør man klogt i at kigge med her på siden.

Ekko har flere gange ladet det danske anmelderkorps give stjerner til Cannes-kombattanterne. I år udvider vi horisonten og samler syv kritikere fra internationalt anerkendte medier til at spå om vinderen i det såkaldte stjernebarometer.

To nordiske chefredaktører
Anmelderne giver stjerner til alle film i hovedkonkurrencen. I tråd med internationale standarder uddeles stjerner fra 1 til 4. Desuden peger hver anmelder på en vinderfavorit – og der er plads til at skifte mening, indtil den sidste film er vist!

Stjernebarometeret opdateres hver dag kl. 14 under hele festivalen, som forløber fra 14. til 25. maj. Stjernerne er udtryk for kritikernes personlige mening og ikke det medie, de repræsenterer til daglig.

I panelet sidder Ekkos egen chefredaktør, Claus Christensen, som har rapporteret fra Cannes siden 2007. Fem ud af syv gange har hans Guldpalmefavorit løbet med den endelige sejr.

En anden nordisk repræsentant er Kjetil Lismoen, som er chefredaktør på det norske brancheblad Rushprint og anmelder for landets største avis, Aftenposten.

Verdens bedste filmmagasin
På Cannes-hjemmebane er franske Ariane Allard, som anmelder for det prestigiøse Positif – et magasin, som Martin Scorsese engang kaldte ”det bedste filmmagasin i verden … nogensinde!”

Hun har anmeldt film siden 2001 og blev tilknyttet Positifs redaktion i 2011.

Barometerets kinesiske repræsentant er Jia Xu, som er chefredaktør på det Beijing-baserede The Chinese Film Market – det eneste kinesiske filmmagasin med bred, international distribution.

Magasinets mål er at ”afmystificere det kinesiske filmmarked og facilitere coproduktioner”. Desuden er hun en af hovedkræfterne bag det internationale online-netværk for filmbranchen: cinando.com.

Roger Eberts vikar
England er stærkt repræsenteret i panelet.

Lee Marshall er freelanceskribent for de britiske filmmagasiner Screen International og Sight & Sound. Han er født i England, men bor nu i Rom. Marshall har igennem flere år også anmeldt og skrevet større artikler for Ekko, blandt andet om italiensk film.

Så er der Damon Wise, som er skribent og anmelder for den britiske avis The Guardian samt det engelske filmmagasin Empire. Hos sidstnævnte blogger han jævnligt under titlen Words From The Wise.

Endelig er der oversøisk repræsentation fra amerikanske Michael Phillips, som anmelder for avisen Chicago Tribune. Han har desuden vikarieret for den afdøde anmelder-legende Roger Ebert i tv-programmet At the Movies with Ebert and Roeper.

Følg med i stjernebarometeret her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko