Nyhed
10. feb. 2014 | 20:26 - Opdateret 10. feb. 2014 | 21:01

Franco laver film om verdens dårligste film

Foto | Todd Barron
Tommy Wiseau og Greg Sestero spiller vennerne Johnny og Mark, der roder sig ud i filmhistoriens ringeste trekantsdrama i The Room.

Den myreflittige filmmand James Franco har sikret sig filmrettighederne til bogen, der går bag om The Room – en kultfilm, som er så dårlig, at den er hysterisk morsom.

Af Jeppe Mørch

The Room er de dårlige films Citizen Kane.

Sådan har Entertainment Weekly beskrevet det yderst mærkværdige trekantsdrama, som fik premiere i 2003.

Filmen er på alle måder den mystiske Tommy Wiseaus værk – han har instrueret, skrevet og spiller selv hovedrollen i The Room. Det obskure drama er fyldt til randen med forfærdeligt skuespil, absurde replikker og uforståelige optrin.

Fra drama til sort komedie
Filmens tilblivelse var også omgærdet af absurditet.

Den blev lanceret som et højspændt, romantisk drama, men da publikum blev ved med at grine, har Wiseau forsøgt at redde ansigt ved at betegne filmen som en sort komedie – med tilbagevirkende kraft.

Greg Sestero, der spiller flødebollen Mark, beskriver optagelserne i bogen The Disaster Artist: My Life Inside the Room, som han udgav sidste år i samarbejde med journalisten Tom Bissell.

Tog fejl af stjernes navn
Nu har James Francos selskab, Rabbit Bandini Productions, købt rettighederne til bogen. Ifølge amerikanske Deadline planlægger han at filmatisere den i samarbejde med Seth Rogen og Evan Goldberg, der har instrueret This Is End.

Bogen går bag om filmproduktionen og tegner et portræt af fænomenet ”Tommy Wiseau”. Den fortæller blandt andet, at Greg Sesteros karakter er opkaldt efter Matt Damon – som Wiseau fejlagtigt troede hed Mark!

I december sidste år anmeldte Franco The Disaster Artist: My Life Inside the Room for hjemmesiden Vice, og siden er hans interesse tilsyneladende vokset.

Drømmer og gangster
I sin anmeldelse kalder Franco Tommy Wiseau for ”dels vampyr, dels Hollywood-drømmer, dels gangster, dels Ed Wood og super ensom”.

Og selvom The Room er så elendig, at den er sjov, så tyder Francos anmeldelse på, at hans kommende film bliver mere end en komisk udlevering.

”Der er et dybere lag i Tommy: Han er bare en ensom lille dreng, der ønsker kærlighed.”

Se trailer til The Room

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko