Nyhed
09. feb. 2024 | 14:28

Joey Moes thriller får biografpremiere

Foto | Kelope Pictures

Diêm Camille spiller Lotus, som er vært for en populær true crime-podcast og bliver konfronteret med en alt for virkelig morder i Ripple. 

Ulrich Thomsen og Diêm Camille har hovedroller i Ripple, der handler om true crime-fascinationen og kommer ud i femten-tyve danske biografer over hele landet den 14. marts.

Af Frederik Hoff og Claus Christensen

Joey Moe har fuld fart på.

Han blev kendt som R&B-sanger og hittede med sange som Yo-Yo og Flip It. Nu har den 38-årige kunstner uddannet sig til filminstruktør.

Efter premiere på hele fem kortfilm siden 2021 er han blevet udklækket fra den aarhusianske uddannelse Super8. Hvor andre elever går ud med en kortfilm som visitkort, har Moe og produceren Jasmin Jiramani helt usædvanligt formået at skabe en spillefilm.

Ripple fik verdenspremiere på den amerikanske genrefestival Beyond Fest i oktober sidste år og er siden blevet vist på Oltre lo specchio-festivalen i Milano.

Snart kan filmen ses i Danmark.

Fra torsdag den 14. marts får den en regulær biografpremiere med femten-tyve biografer i hele landet. Distributionen varetages af Kelope Entertainment, som Moe er medejer af.

Ripple er en psykologisk thriller. Med tematikken ”den enes død, den andens brød” kommer publikum på en rejse i true crime-universet.

Den populære podcastvært Lotus fortæller virkelige mordhistorier i en live tv-udsendelse. Seertallet eksploderer, men pludselig opdager tv-holdet, at en farlig mand på fri fod henter inspiration fra udsendelsen.

The Boston Strangler
Titlen kommer af begrebet ”ripple effect”, som betyder dominoeffekt. Det refererer her til true crime-industrien, der lukrerer på andre menneskers værste mareridt og risikerer selv at forherlige vold.

I filmen nævnes The Boston Strangler, som strangulerede tretten kvinder i 60’erne. I 1968 var der premiere på en populær film om morderen, og den inspirerede tragisk nok en soldat til at kvæle en kvinde.

Joey Moes film er dedikeret til denne kvinde.

”Min intention er at mane til eftertænksomhed. Jeg har spurgt mig selv, hvorfor jeg er underholdt af true crime. Hvorfor jeg betaler for det, og hvorfor er jeg ikke alene?” lyder det fra Joey Moe, der selv har skrevet manuskriptet.

Menneskeskæbner
Med udgangspunkt i tv-showet fletter Ripple en række forskellige menneskeskæbner sammen i multiplottet. Et enkelt mord udløser en dominoeffekt, der foregår gennem generationer og efterlader et blodigt spor.

I rollen som podcastværten Lotus ses Diêm Camille, der er skaberen af og hovedrolleindehaveren i serien Bad Bitch, mens Ulrich Thomsen spiller en flamboyant tv-vært. Rasmus Hammerich (Den grænseløse) er en politimand med hjertet på rette sted.

Desuden medvirker Gustav Marzetta Gleerup og Vikings-skuespilleren Ida Marie Nielsen. Joey Moe er også selv på rollelisten som tv-teknikeren Malik, ligesom filmens producer, Jasmin Jiramani, spiller tv-showets producer Nivi.

Filmen har fået støtte af Den Vestdanske Filmpulje og filmværkstederne i Aarhus, Odense og København.

Trailer: Ripple

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko