Nyhed
15. okt. 2020 | 19:44

Kæmpe stjerner samles i katastrofefilm

Foto | Andrew Cooper
Leonardo DiCaprio og Cate Blanchett spiller over for hinanden i Martin Scorseses The Aviator, der vandt adskillige Oscar-priser. Nu forenes de i en ny film med flere store skuespillere på rollelisten.

De medvirkende i den næste film af manden bag Anchorman og The Big Short har tilsammen 41 Oscar-nomineringer og syv statuetter.

Af Lasse Torp Hansen

Ud fra rollelisten er det svært at vurdere, hvem der skal stå øverst på plakaten til Adam McKays kommende film.

Den bærer titlen Don’t Look Up og har seks topnavne med sammenlagt 41 Oscar-nomineringer og syv statuetter imellem sig.

Det stjernespækkede skuespiller-ensemble består af Meryl Streep, Cate Blanchett, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothée Chalamet og Jonah Hill. Oven i hatten kommer også navne som Matthew Perry, Himesh Patel, Kid Cudi og popstjernen Ariana Grande.

Instruktør Adam McKay har tidligere stået bag kritikerroste komedier som Anchorman og Step Brothers samt de mere seriøse og Oscar-vindende dramaer The Big Short og senest Vice.

Særligt i de to sidstnævnte arbejdede han med mange store skuespillere, men castet til den næste film må siges at sprænge skalaen med tidens mest kendte mænd og kvinder i forskellige aldre.

Undergangen truer
Der vides endnu ikke meget om Don’t Look Up.

Ifølge amerikanske medier handler filmen om to forskere, som forsøger at advare verden om en forestående meteorkatastrofe, der vil udslette livet på jorden seks måneder ude i fremtiden.

Om det bliver en vanvidskomedie, som Adam McKay tidligere har stået bag, eller et samfundskritisk blik på global opvarmning, er uvist.

Instruktøren har bevaret humoren i de mere alvorlige The Big Short og Vice, der handler om henholdsvis finanskrisen og den tidligere vicepræsident Dick Cheney.

Don’t Look Up udgives af Netflix og står til at være klar engang i 2021. Film med et cast af den kaliber får normalt biografpremiere, hvilket er et krav, hvis man vil nomineres til Oscar-ceremonien.

Biografernes fremtid er, specielt i USA, stadig meget usikker. Netflix har dog tradition for at give deres største film biografpremiere, så mon ikke filmen vil kunne opleves på det store lærred – også herhjemme.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko