Cannes 2014
Cannekdote
18. maj 2014 | 23:28

Cannekdote: Gi’r et frimærke Guldpalmen?

Foto | Dick Pope
Timothy Spall leverer en overbevisende præstation som den britiske kunstmaler Mr. Turner, der er blevet flot modtaget i Cannes og kan give Mike Leigh Guldpalmen for anden gang.

På pressemødet i Cannes forleden takkede den britiske instruktør Mike Leigh for at få to fjollede spørgsmål.

Af Claus Christensen

At Mike Leigh skulle levere dagens Cannekdote, lå ikke i kortene. Den 71-årige britiske instruktør er seriøs, sarkastisk og skarptunget – ikke typen, der på strør om sig med kulørte kommentarer og underholdende historier.

Men på pressemødet i Cannes forleden blev Leigh spurgt af Peter Howell fra Toronto Star:

Hr. Leigh, jeg har lagt mærke til, at din Guldpalme-vinder, Hemmeligheder og løgne, kommer på et frimærke fra Royal Mail. Betragter du det som et godt tegn for Mr. Turners Guldpalme-chancer, og giver det dig ikke status som et britisk ikon? Eller var du det i forvejen?

”Jamen, det er rart at få to fjollede spørgsmål,” svarede Mike Leigh til stor moro for pressefolkene.

”Det er skønt, at Hemmeligheder og løgne findes på et frimærke. Det er desværre et frimærke, der er dyrere end dem, jeg normalt bruger, når jeg sender et brev.”

”Royal Mails pr-folk bad mig om et citat, som de kunne bruge til at sælge frimærket. Jeg vidste ikke rigtig, hvad man skulle sige, så citatet lyder: ’Jeg håber, at ingen, der nogensinde bruger dette frimærke, vil glemme de tusinder af spædbørn, der bliver bortadopteret hvert år.’”

”For i sidste ende handler filmen om noget vigtigt, og jeg tænkte, at det måske var noget, folk burde blive mindet om. Hvad var dit andet spørgsmål? Noget med ikoner?”

Giver det dig status som britisk ikon, eller er du allerede et ikon?

”Som en billedstormende person håber jeg, at jeg kan modstå fristelsen af at være et ikon, som du ellers antyder, at jeg kunne lade mig forføre af.”

Her kunne skuespilleren Timothy Spall ikke modstå fristelsen fra at blande sig.

”At blive beskyldt for at være et ikon er ligesom at blive beskyldt for at være excentrisk. Det er ikke noget, du selv kan afgøre,” sagde Timothy Spall, hvortil Mike Leigh replicerede:

”Vi er mere bevidste om at være excentrikere end om at være ikoner.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko