Nyhed
06. sep. 2023 | 00:02

Mathieu Kassovitz er uden for livsfare

Foto | Sony Pictures Classics

I Michael Hanekes film Happy End spiller Mathieu Kassovitz en værre charlatan, der får ansvaret for sin frygtelige datter. 

Den franske skuespiller og instruktør bag Hadet har gennemgået en vellykket operation efter alvorlige kvæstelser i ben, ankel og bækken.

Af Claus Christensen

I søndags kom Mathieu Kassovitz ud for en ulykke, da han var i gang med at tage kørekort til motorcykel som forberedelse til en film. Han styrtede, angiveligt på egen hånd, og de første meldinger var bekymrende.

Men nu lyder det fra Kassovitz’ agent, at den franske instruktør og skuespiller er uden for livsfare.

”Operationen er gået godt. Mathieu vil nu begynde et normalt forløb med restitution, hvile og træning,” siger hans far via Kassovitz’ agent.

Det skriver blandt andre B.T., som citerer det franske nyhedsbureau AFP.

Tidligere forlød det ellers, at han havde fået et hovedtrauma. Men de alvorlige kvæstelser begrænser sig åbenbart til hans ben, ankel og bækken.

Mathieu Kassovitz har instrueret syv spillefilm, men det er på grund af hans anden film, Hadet fra 1995, at han fortjener en plads i filmhistorien.

Filmen satte racisme og de sociale problemer i forstæderne til Paris på dagsordenen. Samtidig sparkede filmen nyt liv i filmsproget med sin rå og energiske stil samt improviserede skuespil.

Kassovitz er også populær som skuespiller. Han spiller med i Spielbergs Munich og har den ene af hovedrollerne i Den fabelagtige Amélie fra Montmartre, som regnes for at være en nyklassiker i fransk film.

Trailer: Hadet

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko