Nyhed
25. mar. 2021 | 14:45

Kritikerforening nyder tiltrængt sejr

Foto | HFPA
HFPA er kendt for at uddele de eftertragtede Golden Globe-priser, men den seneste tid har fokus været på kritik af foreningen, som dog har vundet i retten i Los Angeles.

Midt i anklager om ikke at have sorte medlemmer kan Hollywood Foreign Press Association og dansk journalist glæde sig over, at et søgsmål er blevet endegyldigt afvist.

Af Nicki Bruun

Den seneste tid har været hård for kritikersammenslutningen Hollywood Foreign Press Association (HFPA), der består af udenlandske filmjournalister bosat i Los Angeles, hvorfra de hvert år afholder prisfesten Golden Globe.

Inden årets prisuddeling bragte avisen Los Angeles Times en artikelserie med hård kritik af foreningen. Det skabte især røre, at der blandt foreningens 87 medlemmer ikke var en eneste sort person.

Imens har HFPA kæmpet med et søgsmål anlagt af den norske journalist Kjersti Flaa og hendes kollega Rosa Gamazo Robbins. De hævder, at foreningen har skabt kartellignende monopoltilstande og nægter at optage kvalificerede medlemmer af frygt for konkurrence.

Men nu kan foreningen fejre en sejr.

En dommer har tidligere afvist søgsmålet, og nu har han gjort det igen. Denne gang uden mulighed for at appellere dommen, skriver branchemediet The Hollywood Reporter.

”Vi glæder os over rettens utvetydige afvisning af Flaa og Robbins useriøse søgsmål, der bød på intet andet end smudsige og falske beskyldninger mod HFPA og medlemmerne Meher Tatna, Tina Jøhnk Christensen, Aniko Navai og Aud Morisse,” lyder det i en udtalelse fra kritikersammenslutningen.

Drama i Hollywood
Tina Jøhnk Christensen er det danske medlem af HFPA. Gennem sit medlemskab i kritikerforeningen har hun fået interviews med mange Hollywood-stjerner bragt i Filmmagasinet Ekko.

Det skabte stort drama, da hun i 2019 fik et interview med Quentin Tarantino. Interviewet resulterede i, at Tarantino kom på forsiden af Ekko #82, som byder på et stort tema om instruktøren.

Distributionschef Frederik Malling Juul fra det danske filmselskab SF Studios, der stod for Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood, var dog alt andet end glad.

Han havde kørt Flaas danske veninde, Sara Gerlach Madsen, i stilling til at møde Tarantino og troede, at Jøhnk Christensens interview var på bekostning det, han havde planlagt.

Det fik ham til at skrive en klage over Tina Jøhnk Christensen til HFPA, hvor han direkte opfordrede den uafhængige organisation til at smide Jøhnk ud.

”Jeg er sikker på, at mange andre danske kandidater kan repræsentere HFPA med integritet og repræsentere jeres organisation, som den burde blive repræsenteret,” skrev Frederik Malling Juul i, hvad der skulle have været en hemmelig henvendelse.

Filmchefen måtte senere erkende, at der ikke var hold i hans beskyldninger. Han ønskede dog ikke at sige undskyld til Ekkos skribent.

Kommentarer

Ekko #82

Stort tema om Quentin Tarantino i Ekko #82.

Filmchefen på SF Studios i Danmark blev vred over, at Ekko havde fået interview med Tarantino.

Han forsøgte derfor i hemmelighed at få dansk journalist smidt ud af kritikerforeningen HFPA.

Få gratis gave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko