Ekko Shortlist Awards 2020
24. nov. 2020 | 21:09

Kulturminister overrækker pris ved filmfest

Foto | Janus Engel Rasmussen
Komponisten Lasse Aagaard vandt prisen for bedste originale musik ved Ekko Shortlist Awards, hvor kulturminister Joy Mogensen mødte op for at overrække statuetten og blive klogere på kortfilmens verden.

”Ekko Shortlist er del af den demokratiske mangfoldighed, jeg gerne vil støtte som kulturminister,” sagde Joy Mogensen, som deltog i festlighederne ved Ekko Shortlist Awards.

Af Nicki Bruun

På en travl lørdag aften midt i sagen om at få håndbold-EM til Danmark, viste kulturminister Joy Mogensen overskud ved at møde op og deltage i Ekko Shortlist Awards.

Hun var blevet inviteret sammen med de andre kulturpolitikere og sagde ja til at møde op til prisuddelingen for Danmarks bedste kortfilmskabere.

Efterfølgende blev det arrangeret, at Joy Mogensen skulle overrække aftenens første pris i kategorien ”bedste originale musik”.

Den gik til Lasse Aagaard for hans jazzede musik i Filmskolekomedien Viktor på månen. Komponisten vandt samme pris i 2017 og har været involveret i adskillige film på Ekko Shortlist. Netop kortfilmens store verden vil kulturministeren meget gerne lære mere om.

”Der er en intensitet i kortfilm, som skal fange og fortælle en historie på så kort tid. Det gør dem til noget særligt, så jeg er her for at blive klogere, men også bare for at anerkende kunstformen,” fortalte Joy Mogensen på den røde løber før prisuddelingen.

”Ekko Shortlist er del af den demokratiske mangfoldighed, jeg gerne vil støtte som kulturminister. Og det vil jeg tage med i vores medieudspil.”

To kvinder i grønt
Regeringen arbejder for tiden på et udspil til medieforhandlingerne, hvor hele den danske mediebranche skal gennemgås politisk.

Lørdag aften var fokus dog for et par timer på kortfilm. Kulturministeren gav flere interviews på vej op ad den røde løber, hvor hun også lod sig fotografere foran Ekkos sponsorvæg sammen med sin ledsager.

Da rapperen Nikoline, som var nomineret til Shortlist Prisen og Publikum Prisen for musikvideoen Gourmet, fik øje på Joy Mogensen, sprang hun op og løb over til kulturministeren, så fotograferne kunne forevige øjeblikket.

”Vi er begge to i grønt,” sagde Nikoline med henvisning til de to kvinders tøj. Joy Mogensen tog optrinnet med ophøjet ro, selv om de to har haft en tvist om Nikolines brug af ministerens navn til et hjemmesidedomæne.

Glæder sig til Dronning Ingrid
På scenen overbeviste værterne Zaki Youssef og Besir Zeciri morsomt hinanden om, at det er klogt at holde sig på god fod med den politiker, der står for uddelingen af penge til kulturlivet.

I sin præsentation af de nominerede til prisen for bedste originale musik fremhævede kulturministeren den rolle, som både film og musik spiller i vores liv.

”Det er lige præcis det, vi har brug for i de her mærkelige, skræmmende corona-tider, hvor grænserne i sjældent høj grad holder os inde og hjemme. Det er farligt for fantasien og kreativiteten, for vi har brug for at blive båret ud og op. Det kan film, og det kan musik,” sagde Joy Mogensen.

På den røde løber fortalte kulturministeren, at hun normalt er særligt glad for politiske, historiske og biografiske film. Men som så mange andre danskerne er hun faldet pladask for Druk af Thomas Vinterberg, der ligesom Joy Mogensen var i Bremen Teater for at overrække en pris.

Og så har en af festens vindere særligt pirret kulturministerens nysgerrighed.

”Der har været travlt på kontoret, men jeg glæder mig til at se Dronning Ingrid. Den ser spændende ud!” sagde Joy Mogensen om Katrín Björgvinsdóttirs singlekvindedrama, som indbragte Sofie Torp prisen som bedste kvindelige skuespiller.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske talenter og kortfilm.

Syvende udgave blev afholdt 21. november i Bremen Teater med Zaki Youssef og Besir Zeciri som værter.

De nominerede var udvalgt blandt kortfilm på Ekko Shortlist i perioden 11. november 2019 – 2. november 2020.

Vinderne blev fundet i en sammentælling af brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er støttet af Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko